Slik får du vintervakre lepper

Vi begynner å merke kulda på kroppen og leppene er et ekstra utsatt område. For å unngå tørre og sprukne lepper kreves pleie og minMote gir deg tipsene for å bevare kyssbare lepper hele vinteren gjennom.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Start med å eksfoliere leppene med en skånsom peel . På den måten blir du kvitt tørre hudrester som ligger å sperrer for annen nærende pleie.

Det hjelper ikke med aldri så mye leppepomade, hvis det ligger et tykt lag med død hud på leppene.

Tips: Du kan gjerne bruk en peel som er laget spesielt for leppene eller en ekstra skånsom ansiktspeel.

La peelingen virke noen minutter før du skyller den av med lunket vann og en myk klut.

Andre peelingprodukter som ikke trengs å rense av kan med fordel virke natten over. Da oppnår du maks effekt mens du sover og mens huden er på sitt mest virksomme.

Etter behandlingen

Leppene reagerer på forkjellig klima og forandrer behov etter om vi er utendørs eller innendørs.

Utendørs er det lurt å bruke et produkt som beskytter mot fukttap og som gjerne har solfaktor i seg. For selv om den sterke sommersola er borte trenger den sarte huden på leppen beskyttelse med SPF. Slik unngår du også pigmentflekker.

Bruk gjerne en balm som har ingredienser som holder godt på fukt og som inneholder vitaminer som beskytter konkret mot flass og sprekker.

Innendørs kan man med fordel bruke en leppebalm som inneholder masse fukt og som virkelig trenger ned i dybden. Slik oppnår du en myk overfalte som er enklere å holde ved like og slipper å ta skippertak med skrubb.

Unngå derimot leppepomader som inneholder fyllstoffer som mineralolje og lanolin. Plantebasert leppepleie med naturlige ingredienser kan med fordel brukes.

Smør leppene jevnlig og drikk mye vann. Da hjelper du leppene til å holde på fukten både innenfra og utenfra.

Publisert:

Finn mer innhold om: