Buckingham Palace tjener 72 millioner kroner på denne kjolen

Over 350.000 har sett den utstilte brudekjolen til Kate, Hertuginnen av Cambridge. Men besøkstallene er likevel bare halvparten av det slottet hadde forventet på forhånd.

Cathrine Elnan
Publisert:

Da Kates brudekjole ble stilt ut i Buckingham Palace i juli, spådde slottet at rundt 600.000 publikummere ville betale de 150 kronene det kostet å se den rojale brudekjolen på nært hold.

Nå er det bare én uke igjen til brudekjolen blir pakket bort, og det er fremdeles «bare» 354.000 som har sett kjolen, som er designet av britiske Sarah Burton for Alexander McQueen.

Besøkstallene er allikevel høye nok til å gi Buckingham Palace billettinntekter på 72 millioner norske kroner, ifølge Daily Mail.

Inntektene vil blant annet gå til William og Kates veldedighetsfond, som allerede sitter på verdier over 9 millioner kroner.

Utstillingsinntektene skal også brukes på vedlikehold og restaurering av kongelige palasser, kongefamiliens residenser og slottets kunstsamlinger.

Vakre Charlotte Casiraghi valgte hvitt på bryllupsfest. Se bilder her!

Kjolen

Brudekjolen fra Alexander McQueen hadde en prislapp på 2,2 millioner kroner.

Designet var inspirert av Monacos fyrstinne Grace Kellyog hennes brudekjole fra 1956.

Korsettet ble håndbrodert av verdens beste syerske ved «The Royal School of Needlework», som på den tiden ikke visste hvem oppdragsgiveren var.

Det håndlagde, silkehvite korsettet viser en innsnørt og smal midje med jevn og fin overgang til det fyldige silkeskjørtet.

Klassisk som Kate? Sats på disse udødelige garderobeklassikerne!

Relevante artikler videre:Prinsesse på prøve i elegant stil. Les mer her!Beckham har aldri sett bedre ut. Se bildene!Drøm deg bort i kongelige brudekjoler. Stor bildespesial.

Publisert: