Met-galla 2022: Kim kom i verdens dyreste kjole

DIAMANTER ER EN JENTES BESTE VENN?: Kim Kardashian kom kledd i Marilyn Monroes ikoniske kjole.

Årets største motefest skuffet ikke på kjolefronten.

Publisert:

Den første mandagen i mai braker det alltid løs med selveste Met-gallaen.

I år er temaet «I Amerika: En fortelling om mote», noe både kjendiser og designere har tolket på ulike måter – og som de alltid tar på høyeste alvor.

Det er derfor alltid gøy å se hva de har planlagt i løpet av vinteren. Spørsmålene er mange, men endelig har vi fått svar på alle – også hva Renate Reinsve kom kledd i på prestisjefesten.

STILTE SAMMEN: Kim Kardashian og Pete Davidson stilte sammen på den røde løperen, Kim iført Marilyn Monroes ikoniske kjole.

En av de som virkelig får oppmerksomhet for sitt antrekk på den røde løperen er Kim Kardashian. Ikke bare strålte hun som en ekte Hollywood-stjerne, men hun hadde på seg en av tidenes mest ikoniske antrekk, nemlig kjolen Marilyn Monroe brukte da hun sang «Happy birthday Mr. president» i 1962.

ORIGINALEN: Her er Marilyn Monroe i Madison Square Garden i 1962.

Kjolen er ifølge Vogue en av tidenes dyreste, og kostet over 45 millioner kroner da den ble solgt på auksjon i 2016. Siden kjolen ble solgt, har den egentlig stått utstilt på Ripley’s «Believe It or Not»-museum i Orlando i Florida eller ligget pakket ned i et hvelv. Til motefesten ble den flydd inn med privatfly.

Antrekket er pyntet med over 6000 håndsydde krystaller. Marilyn Monroe skal selv ha betalt over 100.000 kroner for kjolen, noe som var en svimlende sum da. Kjolen skal også ha vært så trang at ikonet måtte bli sydd inn i kjolen.

Kardashian skal ha fått ideen om å bruke kjolen rett etter forrige Met-fest.

– Hva er det mest amerikanske du kan tenke på? Jo, det er Marilyn Monroe, sier hun til Vogue.

– Nå bruker alle gjennomsiktige kjoler. Men den gangen var ikke det tilfellet. På en måte er det den originale nakenkjolen, og det er derfor den var så sjokkerende.

HENTET FRA MUSEUM: Kjolen til Kim Kardashian ble solgt for over 45 millioner kroner i 2016. Siden den gang har den stått utstilt på museum, men i natt ble den vist frem på den røde løperen på Met-gallaen.

Kim hadde farget håret platinablondt for anledningen, og stilte opp på den røde løperen sammen med kjæresten Pete Davidson. Han møtte opp i en stilren look fra Dior, men måtte ha på solbriller for å ikke bli blendet av kjærestens glitrende luksuskjole.

Ifølge magasinet brukte Kardashian den originale kjolen kun i noen minutter på den røde løperen før hun skiftet til en replika-kjole.

– Jeg har stor respekt for hva denne kjolen betyr for den amerikanske historien. Jeg ville ikke ha spist i den, sittet ned i den eller risikert å ødelegge den.

STJAL SHOWET: Det har stormet mye rundt Kim Kardashian og Kanye West etter at det ble kjent at de skulle skilles. I ettertid har Kim funnet kjærligheten på ny med Pete Davidson (t.h.).

Her kan du se alle antrekkene fra Met-gallaen 2022:

GLAMORØS: Olivia Rodrigo i en 20-tallsinspirert Versace-kjole.
DRAMATISK: Kendall Jenner i en dramatisk, sort kjole fra Prada med stort skjørt og slep. Legg merke til de blekede brynene!
IØYNEFALLENDE: Gigi Hadids spreke Versace-antrekk kommer nok til å bli snakket om i lang tid fremover. Legg merke til den sovepose-lignende kåpen hun har på sammen med lakkbuksen.
FÅR SKRYT: Blake Lively får skryt for sitt glitrende Versace antrekk med stor sløyfe og matchende hansker. Sammen med ektemannen Ryan Reynolds var Lively blant kveldens verter.
ENDRET: Vel oppe på den røde løperen ble kjolen pakket ut, og med det byttet den også farge. Kjolen var en hyllest til New Yorks arkitektur.
UVANLIG HODEPLAGG: Kylie Jenner gikk for mix-and-match i en Off-White brudeaktig kjole, stylet med en caps og slør.
MATCHET: Kourtney Kardashian og Travis Barker matchet i Thom Browne-skjørt.
KONTRAST: Sydney Sweeney i en glamorøs, hvit kjole fra Tory Burch, og dramatisk øyensminke.
GJENNOMSIKTIG: Kaia Gerber fulgte opp trenden fra fjoråret (hvem kan vel glemme Zoe Kravitz og Kendall Jenners looks?) med denne sølvkjolen fra Alexander McQueen med gjennomsiktige partier.
TRIO: Dakota Johnsons dater for kvelden var Jared Leto (t.v.) og Gucci-designer Alessandro Michele (t.h.) Sistnevnte hadde på seg matchende dresser fra det italienske merket, mens Dakota kjørte på med en body suit med glitrende detaljer.
DETALJER: Legg merke til de glitrende detaljene på dressen til Jacob Elordi.
NEDTONET: Katy Perry er vanligvis å se i noe som minner langt mer om et kostyme, men denne gangen valgte hun en svart kjole fra Oscar de la Renta.
PERLEBESATT: Kjolen til Lily James besto av en rekke perler i en blålilla-nyanse.
UTSMYKKET: Ikke bare glitret Burberry-kjolen til Naomi Campbell med lekre detaljer, til og med ansiktet hennes hadde blitt utsmykket for anledningen.
MATCHY MATCHY: Addison Rae satt prikken over i-en på sin look med negler som sto i stil til Michael Kors-kjolen.
NYGIFT: Det nygifte paret Brooklyn Peltz Beckham og Nicola Peltz Beckham i hvitt og sjokkrosa fra Valentino – den samme designeren som også lagde brudekjolen til Peltz.
GA ET SHOW: Lizzo tok like gjerne med seg et instrument for å toppe sin Thom Browne-look.
RØDT OG GULL: Modell Cara Delevingne gikk for en rød dress fra Dior, med gullfarge sprayet direkte på overkroppen.
KONTRASTER: Rosalia toppet sin delikate Givenchy-kjole med noen råkule solbriller.
TYLLFEST: Tessa Thompson fikk fart på blitsregnet i sin rosa kjole fra Carolina Herrera. Sammen med kjolen brukte hun matchende lårhøye boots.
FJÆR: Hailey Bieber i en smal silkekjole med stor fjærkappe fra Saint Laurent.
MATERIALMIKS: Bella Hadids antrekk fra Burberry fikk kule kontraster med strømpebukser i blonder og bodyen i skinn. Legg også merke til perlene rundt ankelen hennes.
GLITRET: Det skal litt til å slå antall armbånd Cardi B hadde på seg med sin Versace-kjole.
MUNNBIND: Future var visstnok ikke helt ferdig med å bruke munnbind. Han stilte opp i svart shorts og matchende jakke sammen med et glitrende munnbind fra BOSS.
POSERTE: Billie Eilish kom kledd i kjole med korsett-form. Kjolen er designet av Gucci og er inspirert av et maleri.
SPENNENDE FORM: Artisten Chloe Bailey kunne by på en rekke artige vinkler for fotografene denne Met-kvelden. Hennes gule kjole med pynt rundt halsen i gull må man bruke god tid på å observere og få med seg alt!
FARGEFEST: Nok et antrekk med en rekke detaljer. Emily Ratajkowski ankom Met-gallaen iført en vintage-kjole fra Versace, sist sett på catwalken i 1992.
CAPS: Valget landet på en skinnbukse, kjole i flere lag og caps for Nicki Minaj i år. Antrekket er signert Burberry.
STORT PROSJEKT: Iris van Herpen er designeren bak kjolen til Dove Cameron. Den skal ha tatt 600 timer å lage!
NEON: Gwen Stefani i kjole fra Vera Wang med matchende hansker.
BLOMSTRETE: Over Kid Cudis blå dress hang en kappe i samme farge. På innsiden av kappen kunne man se et blomstrete mønster. Kreasjonen er signert Kenzo.
SØT: Lucy Boynton i lyserosa kjole med lekre detaljer.
LILLE GLITRE-HETTE? Lily Aldridges Khaite kjole fikk virkelig det lille ekstra med en matchende hette.
BLIR FORELDRE: Joe Jonas og Sophie Turner venter barn nummer to, noe de gledelig viste frem på den røde løperen.
HØY SPLITT: Kerry Washingtons Tory Burch-kjole hadde et litt gjennomsiktig stoff, kul skulderdetalj og høy splitt.
VISTE HUD: Vanessa Hudgens i en gjennomsiktig kjole fra Moschino.
GOTH MØTER GLAMOUR: Maisie Williams i hvitt korsett og sort kappe. Legg merke til sveisen og de blekede bryna!
KNÆSJ: Skuespiller Sebastian Stan i knallrosa antrekk fra Valentino.
HODEPRYD: Sarah Jessica Parker hadde selvfølgelig en stor hatt på Met-gallaen.
MOR OG DATTER: Kate Moss (t.v.) kom sammen med datteren Lila Moss. Begge kom kledd i antrekk fra Burberry.
GLITRET: Daisy Edgar Jones i kjole fra Oscar de la Renta. Hun lot kjolen skinne med matchende sandaler og armbånd.
MØRKE DETALJER: Phoebe Bridgers kom kledd i en glitrende figurnær kjole fra Jonathan Simkhai. Legg merke til de mørkerøde leppene og neglene.
I CHANEL: Vogues Anna Wintour i Chanel, med et helt spesielt familieklenodium: en tiara fra 1910.
BRUDE-INSPO? Alexa Chung i hvit silkekjole med off shoulder-effekt. Legg også merke til de trendy skoene fra Mach & Mach.
NEW YORK-KJOLE: Artist Alicia Keys i en kjole som hyllet New York. Legg merke til perlebroderingene med bilder av Manhattan Skyline. Kjolen er laget av Ralph Lauren.
YOUTUBER: Emma Chamberlain i en todelt kreasjon.
HETT: Kacey Musgraves hadde med seg vifte på den røde løperen. Kjolen er spesiallaget av Prada.
VOULM: Madelaine Petsch i en spenstig gul topp og skjørt fra Moschino.
KORT LUGG: Chloe Grace Moretz kom kledd i bukse og jakke fra Louis Vuitton. Håret hadde blitt satt opp slik at det så ut som at hun hadde latt lokkene falle.
BARBIE-ROSA: Kiky Lane i knallrosa kjole med blomster. Lange operahansker ble en kul kontrast.
FLOSSHATT: Skuespiller Emma Corrin hadde fått på seg flosshatten for anledningen.
Publisert:

Finn mer innhold om: