ÅPNER OPP OM SYKDOM: Moteikonet Miroslava Duma. Her utenfor et moteshow under Paris Fashion Week i 2016. Foto: Zacharie Scheurer/AP
Nyheter

Miroslava Duma: – Fikk beskjed om at jeg hadde syv måneder igjen å leve

Influenceren og moteredaktøren (34) forteller at hun har fått en sjelden lungesykdom.

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:

Russiske Mirsoslava Duma åpner opp om at hun har fått en lungesykdom. Hun skriver om sykdommen på sin egen Instagram-profil hvor hun har 1,6 millioner følgere.

– Tidligere i år ble jeg diagnostisert med en sjelden lungesykdom, og jeg fikk beskjed om at jeg hadde syv måneder igjen å leve, innleder hun innlegget.

Hun skriver at selv om det var skremmende å få dødsbudskapet, har de siste månedene vært de lykkeligste i livet så langt.

– Plutselig stoppet jeg med å løpe maraton og forsto hvor mye jeg elsker livet, hvor vakker verdenen vår er og hvor mye jeg faktisk vil bli her – sammen med menneskene jeg elsker, skriver hun videre og legger til:

– Jeg våkner opp lykkelig, bare fordi jeg kan være her en dag til.

Det kommer ikke fram i innlegget eksakt når hun fikk diagnosen, eller om hun fortsatt er syk.

Sykdommen har også fått henne til å se annerledes på livet som influencer. Hun skriver at hun har brukt hele livet på å bry seg om å bli likt – både i den fysiske og virtuelle verden, men uten at hun faktisk skjønte at hun måtte lære seg å like seg selv først. Hun forteller at årevis med å kritisere seg selv, stresse, slanking og pushe seg selv til de ytterste både mentalt og emosjonelt etter hvert førte til at immunsystemet kollapset.

Duma har fått tusenvis av kommentarer på innlegget av folk som støtter henne og skriver at de er glad for at hun forteller sin historie. Designeren Alber Elbaz skriver at han håper Duma klarer å kjempe seg gjennom sykdommen.

– Jeg vil bare klemme deg og fortelle deg at kjærligheten fra din fantastiske ektemann, barn og kanskje alle oss får deg til å kjempe og klamre fast til denne verden (og en god lege).

Miroslava Duma markerte seg i moteverdenen i 2010 da hun ble en streetstyle-favoritt. Siden da har hun lansert mote- og livsstilsmagasinet Buro 24/7 og det bærekraftige moteselskapet, Future Tech Lab. Duma har også havnet i hardt vær for homofobiske og rasistiske uttalelser som hun senere beklaget.

Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Löwengrip om kjæresten: – Aldri følt meg så trygg

  2. KJENDIS

    Rebell og partyprinsesse: Derfor ble prinsesse Margaret et kongelig stilikon

  3. NYHETER

    Stjernefotograf Terry O'Neill (81) er død

Relaterte artikler

NYHETER

Isabella Löwengrip: – Vil ha en vanlig hverdag

MOTE

Siri er født i feil kropp: – Ingen dans på roser

NYHETER

Elise Bahia Gabrielsen gjør blogg-comeback

NYHETER

Influencere i Norge og Sverige boikotter klesgiganten NA-KD

NYHETER

Amanda Hearsts norske eventyr

NYHETER

Angelica Sophie (24) ble født Benjamin: – Man må lære å elske seg selv

NYHETER

Chimi avslutter samarbeid med «Blondinbella» etter beskyldninger om juks