Disse tjente mest i den norske motebransjen

FJERDEPLASS: Elle-redaktør Signy Fardal tjente i 2017 over en million mer enn året før. Her fra Elle sin årlige sommerfest i fjor. FOTO: TROND SOLBERG, VG

Varner-gruppen topper som vanlig listen, mens Elle-redaktør Signy Fardal (57) har gjort et skikkelig hopp. 

Publisert:

Skattelistene for 2017 viser at Stein Marius Varner og Petter Varner troner listen over dem som tjener mest penger i den norske motebransjen. De står bak Varner-konsernet som driver butikkjeder som Cubus, Carlings, Bik Bok og Dressmann.

Stein Marius, som er administrerende direktør i Varner, dro inn 41 millioner, samt at han har en formue på 163 millioner kroner. «Hakk i hæl» finner vi Petter, som er administrerende direktør i Dressmann, som tok ut 35 millioner, og har en formue på 187 millioner.

2017 ble imidlertid ikke noe godt år for klesimperiet, som så resultatet bli halvert fra 618 til 286 millioner kroner, skriver E24.

NYHETER

Så mye tjener influencerne

På niendeplass er nok et Varner-navn, nemlig Line Jeanette Jølstad Varner, som driver klesmerket Line of Oslo. Hun tjente 1,2 millioner i fjor, noe som betyr at hun gikk ned 1 million kroner i lønn fra 2016.

På fjerdeplass på listen er redaktør av motemagasinet Elle, Signy Fardal. Hun tjente 2,3 millioner, en økning på over en million kroner siden året før. Til sammenligning hadde Costume-redaktør Kine B. Hartz en inntekt på 495.000, mens Stella-redaktør Ida Halvorsen Kemp tjente 640.000 kroner.

– 2017 var et spesielt år, utover det har jeg ingen kommentar, skriver Fardal i en SMS til MinMote.

I begynnelsen av 2017 ble det kjent at Egmont Publishing hadde valgt å avslutte avtalen med Elle etter nesten 20 år på det norske markedet. Da uttalte Fardal at det var naturlig for henne å tre av som redaktør. I fjor sommer ble det imidlertid besluttet at Elle skulle gå inn i en avtale med United Influencers som samarbeider med toppbloggere som Marna Haugen og Sophie Elise. Da ombestemte Fardal seg, og ønsket å bli med Elle videre på det digitale eventyret.

Det virker også som frisørbransjen kan være lukrativ.

På tredjeplass er Agnes Gulbrandsen, som er gründer av frisørsalongen Gevir. Hun har en inntekt på 2,7 millioner. Gevir har nå tre salonger i Oslo som er store kjendisfavoritter, og frisørene blir hyppig brukt til stylingen i motereportasjer. På femteplass er Jan Thomas Mørch Husby med 2,2 millioner kroner i inntekt. Jan Thomas driver blant annet to frisørsalonger Jan Thomas Studio på vestkanten i Oslo.

Blant de norske designerne er det Cathrine Hammel som har størst inntekt. I 2017 tok ut hun 1,7 millioner i lønn. Hammel var en av høydepunktene under den norske moteuken Oslo Runway tidligere i år.

Andreas, Susanne og Maria Holzweiler som står bak klesmerket ved samme navn, gikk ned i lønn sammenlignet med 2016. I fjor tjente de henholdsvis 990.000, 873.000 og 819.000 kroner. Året før tjente alle tre over en million kroner, med Susanne på topp med 1,6 millioner.

Publisert: