Kim Kardashian gjør som Mette-Marit - nå kan kjendisens «tacky» kjoler bli dine

Kjendisene kaster seg på miljøbølgen og selger klærne sine. Nå kan reality-stjernen Kim Kardashians garderobe bli din.

Jennifer Bråthen
Publisert:

For kort tid siden ble det kjent at Kardashians kjæreste Kanye West tilbød seg å erstatte alle Kim Kardashians klær hvis hun kastet de gamle. Dette har fått følger - nå kvitter den moteinteresserte brunettene med en rekke klær på det kjente auksjonsstedet eBay.com, melder nettstedet Daily Mail.

– Dette med gjenbruk har blitt en stor trend blant kjendisene, og mange rydder plass til nye kjøp i garderobene sine. At andre kan få glede av deres gamle plagg, er jo flott, sier minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

Hun er ikke overrasket over at Kardashian nå kvitter seg med sin gamle garderobe.

– Kim har fått en helt ny stil etter at hun ble sammen med stilsikre Kanye. De dype utringningene og glorete kjolene har blitt byttet ut med langt mer sofistikerte kreasjoner. På eBay ligger blant annet flere av hennes berømte Herve Leger-kjoler. Hun selger mye «tacky» tøy, men det er også en del fint som ligger ute for salg, sier Vold.

LES MER: Derfor er dette høstens kuleste genser

På nettstedet har Kardashian lagt ut en rekke designerklær fra store motehus som Alexander McQueen, Roland Mouret, Dolce & Gabbana, Lanvin og Thierry Mugler. Kardashian har også lagt ut plagg fra Kardashian Kollection - et merke hun driver sammen med sine reality-søstre, Khloe og Kourtney. Den formfulle stjernens klær varierer fra størrelse 36 til 38 og skoene er i størrelse 36 og 37. Det er også lagt ut klær som tidligere har tilhørt hennes søstre.

Også her hjemme er resirkulering av brukte klær og sko blitt en trend i celebre kretser. Tone Damli Aaberge, Mira Craig, Costume-redaktør Vanessa Rudjord og vår egen kronprinsesse har også solgt skatter fra garderobene sine tidligere i år. Det er tydelig at flere og flere kaster seg på miljøbølgen.

I likhet med Mette-Marit går Kardashians inntekter fra klessalget til et veldedig formål, men reality-stjernen er ikke like raus som kronprinsessen. Kun ti prosent av inntektene vil gå til Life Change Community Church, melder nettstedet videre.

– Jeg synes det er stusselig at kun ti prosent gis til veldedighet. Kim Kardashian har en enorm formue. Hun har tidligere innrømmet at hun bruker over 600.000 på utseende i året, så hun burde kunne avse alle inntekten av dette salget til veldedighet, avslutter Vold.

LES OGSÅ: Sjekk Victorias nye, trendy look

LES MER: Se Victoria Beckhams svinedyre ønskeliste – og kopier stilen på budsjett

Publisert: