Kronprinsessen delte ut motepris - gikk for gjenbruk

VARM VELKOMST: Kronprinsesse Mette-Marit ble mottatt av Henne-redaktør Laila Madsö og juryleder Ellen Arnstad. Foto: Robert S. Eik / VG

Kronprinsesse Mette-Marit strålte i norsk design på motearrangementet Henne Nåløyet.

MinMote
Publisert:

Av MARTINE HAUG NYSETHER OG ODA MARIE MIDBØE

Kronprinsessen har tidligere høstet massiv kritikk for sine rådyre designerkreasjoner. Under kveldens prisutdeling valgte Mette-Marit derimot å gå for gjenbruk - og dukket opp i det burgunderrødt skinnskjørt med «reptiltrykk» foran.

Skjørtet, som er signert Porsgrunn-designeren Mariette Røed Torjussen, er det samme skjørtet som kronprinsessen brukte da hun besøkte Paris i fjor.

- Det er kjempegøy. Det er utrolig morsomt at hun representerer meg igjen. Jeg føler meg beæret og jeg kan ikke annet enn å takke, sier Røed Torjussen til minMote.

Kronprinsessen var også tilstede under designerens visning i forrige uke.

- Hun viser interesse for det jeg gjør og det betyr mye for meg. Jeg er midt i bransjen og jobber veldig hardt, så dette er kjempeknall, fortsetter Røed Torjusen.

Delte ut grønn pris

På løperen, som i en miljømessig ånd for anledningen var grønn, dukket både boksedronningen Cecilia Brækhus og Bertine Zetlitz opp, samt Marte Krogh og artist Sandra Lyng Haugen.

Mens Se og Hør-redaktør Ellen Arnstad stjal showet i fjor i en gjennomsiktig blondekreasjon, var det kronprinsesse Mette-Marits tilstedeværelse som fikk mest oppmerksomhet rett før utdelingen startet.

Hun fikk også æren av å dele ut en pris som er ny for året, nemlig Nåløyes «grønne pris». Det var designer Leila Hafzi som mottok prisen for sitt engasjement for en bærekraftig, etisk og miljøvennlig designvirksomhet.

- Det var utrolig kjekt og en ære. Det var en sterk fagjury. Magasinet Henne har alltid tatt opp aktuelle og gode temaer og hatt god fokus på norsk design, sier Hafzi til minMote etter utdelingen.

Tidligere har designeren sagt til minMote at det var et møte med Kronprinsessen som ga henne ny giv, da hun var nær ved å gi opp. Derfor betydde det mye at det var nettopp Kronprinsessen som overrakk henne prisen.

- Nå har vi i andre settinger jobbet sammen, og mer en en gang har hun vist at hun har troen på arbeidet jeg gjør, sier Hafzi.

Får 150.000 kroner

For 11. året på rad gikk moteshowet og prisutdelingen HENNE Nåløyet av stabelen onsdag kveld. Prisen årets designer gikk til den norske designeren Veronica B. Vallenes, som ble tildelt 150.000 kroner fra Innovasjon Norge. Designerduoen Helge Flo og Michelle Rowley bak merket til Kaibosh, fikk prisen for beste tilbehør. Sistnevnte designer briller, og mener det åpner seg mange dører ved hjelp av den prestisjefylte prisen.

- Vi ønsker å skape rimelig, moteriktig «eyewear». I et miljø som er spennende og hvor du allerede er å kjøpe klær og mote, sier konseptleder Michelle Rowley i Kaibosh til minMote.

- Vi skal selge briller ferdig designet med glass i motebutikker, og det er en helt ny ting å gjøre i Norge, sier Helge Flo, som er kreativ leder i samme merke.

Viktig pris

Det er ingen tvil om at det er en viktig pris for designerne. I 2010 vant den norsk-svenske designerduoen Mardou & Dean prisen - og siden den gang har merket tidoblet omsetningen på bare tre år.

- Denne prisen betyr veldig mye for oss, og er en bekreftelse på at vi har gjort noe riktig i arbeidet med merket, sa designer Patrick Rosenfors til minMote etter utdelingen.

I fjor var det Eva Emanuelsen bak merket Epilogue som ble kåret til årets designer, mens smykkedesigner Helene Torp Holte gikk av med seieren i kategorien tilbehør.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.