Nyheter

Hun er verdens best betalte modell - igjen

SUKSESS: Den brasilianske skjønnheten ble oppdaget i 1994, og er nå et av de mest kjente fjesene i bransjen. Foto: Getty Images

Den brasilianske supermodellen Gisele Bündchen (34) troner øverst på listen over verdens best betalte modeller for åttende år på rad.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er finanstidsskriftet Forbes som melder at tobarnsmoren igjen er øverst på listen over verdens best betalte modeller. Den brasilianske skjønnheten tjente svimlende 289 millioner kroner i løpet av det siste året.

The World's Highest-Paid Models
ENGEL: Modellen har en av de mest lukrative kontraketene i verden og Victoria's Secret ga henne en pangstart på karrieren. Foto: Getty Images

Det er faktisk hele 39 millioner kroner mer enn hun tjente i fjor, og 98 millioner mer enn sin ektemann, fotballspilleren Tom Brady. Bündchen har lukrative avtaler med store motehus som Chanel, Louis Vuitton, Carolina Herrera og klesgiganten H&M, men driver også for seg selv. De verdenskjente Ipanema-flip-flopsene, et eget undertøysmerke og flere tilbehørskolleksjoner, gjør at Forbes har listet Bündchen som en av verdens mest suksessrike kvinnelige entreprenører.

Supermodellen fikk norsk stylinghjelp da hun viste årets høstmote på catwalken i Paris.

Overlegent

Og det er langt ned til nestemann på riking-listen etter Giselle. Der er nemlig Victoria’s Secret-kollega Doutzen Kroes, med 49 millioner kroner i årsinntekt. Parallelt på listen ligger nok en undertøysengel; Adriana Lima, også med 49 millioner.

Dermed må modellveteran Kate Moss ta til takke med tredjeplass – som tross alt «bare» har tjent 43 millioner kroner i år.

Det er også noen nykommere på listen, blant andre britiske Cara Delevingne og amerikanske Karlie Kloss.

PENT PAR: Supermodellen er gift og har to barn med fotballspilleren Tom Brady. Foto: Getty Images

Bündchen ble oppdaget på et kjøpesenter i Brasil i 1994, og er nå nærmest den mest kjente modellen i bransjen. Bündchen er hvertfall undertøysgiganten Victoria’s Secret sin store stjerne, og i tillegg har hun prydet utallige magasinforsider, samt gått på catwalken for alt fra Balenciaga til Marc Jacobs og Valentino, for å nevne noen.

HOLDER SEG VARM: Gisele er like populær som catwalk-modell nå, som for 10 år siden. Her går hun for Balenciaga og viser høst- og vinterkolleksjonen for 2014. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Rød løper

Relaterte artikler

NYHETER

Bündchen er fortsatt verdens best betalte modell

NYHETER

Kendall Jenner (22) er verdens best betalte modell

NYHETER

Her er Gisele Bundchens beste moteøyeblikk

NYHETER

Kendall Jenner er verdens best betalte modell

NYHETER

Gisele Bündcen slet psykisk: – Følte meg maktesløs

MOTE

Her går Gisele Bundchen sitt siste moteshow

NYHETER

Gisele Bündchens bok til 6000 kroner utsolgt