Hun er verdens best betalte modell - igjen

SUKSESS: Den brasilianske skjønnheten ble oppdaget i 1994, og er nå et av de mest kjente fjesene i bransjen. Foto: Getty Images

Den brasilianske supermodellen Gisele Bündchen (34) troner øverst på listen over verdens best betalte modeller for åttende år på rad.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er finanstidsskriftet Forbes som melder at tobarnsmoren igjen er øverst på listen over verdens best betalte modeller. Den brasilianske skjønnheten tjente svimlende 289 millioner kroner i løpet av det siste året.

The World's Highest-Paid Models
ENGEL: Modellen har en av de mest lukrative kontraketene i verden og Victoria's Secret ga henne en pangstart på karrieren. Foto: Getty Images

Det er faktisk hele 39 millioner kroner mer enn hun tjente i fjor, og 98 millioner mer enn sin ektemann, fotballspilleren Tom Brady. Bündchen har lukrative avtaler med store motehus som Chanel, Louis Vuitton, Carolina Herrera og klesgiganten H&M, men driver også for seg selv. De verdenskjente Ipanema-flip-flopsene, et eget undertøysmerke og flere tilbehørskolleksjoner, gjør at Forbes har listet Bündchen som en av verdens mest suksessrike kvinnelige entreprenører.

Supermodellen fikk norsk stylinghjelp da hun viste årets høstmote på catwalken i Paris.

Overlegent

Og det er langt ned til nestemann på riking-listen etter Giselle. Der er nemlig Victoria’s Secret-kollega Doutzen Kroes, med 49 millioner kroner i årsinntekt. Parallelt på listen ligger nok en undertøysengel; Adriana Lima, også med 49 millioner.

Dermed må modellveteran Kate Moss ta til takke med tredjeplass – som tross alt «bare» har tjent 43 millioner kroner i år.

Det er også noen nykommere på listen, blant andre britiske Cara Delevingne og amerikanske Karlie Kloss.

PENT PAR: Supermodellen er gift og har to barn med fotballspilleren Tom Brady. Foto: Getty Images

Bündchen ble oppdaget på et kjøpesenter i Brasil i 1994, og er nå nærmest den mest kjente modellen i bransjen. Bündchen er hvertfall undertøysgiganten Victoria’s Secret sin store stjerne, og i tillegg har hun prydet utallige magasinforsider, samt gått på catwalken for alt fra Balenciaga til Marc Jacobs og Valentino, for å nevne noen.

HOLDER SEG VARM: Gisele er like populær som catwalk-modell nå, som for 10 år siden. Her går hun for Balenciaga og viser høst- og vinterkolleksjonen for 2014. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om: