- Vær glad i den kroppen du har

Tusen takk til alle dere som har bidratt til å vise frem den vakre virkeligheten!

«Stå opp mot kroppspresset og vis at du er glad i deg selv» var oppfordringen vi ga våre lesere sist helg.

Bildene du nå ser er til og fra oss alle. Og hvor inspirerende er det ikke å se alle bildene av flotte jenter og kvinner som stiller opp for selvbildet til seg selv og medsøstre over hele landet?

Som landets største motenettsted er vi i VGs motesatsning minMote med på å fremme en bransje med et svært smalt kroppsideal. Det burde ikke være oppsiktsvekkende å se en formfull kropp i bikini. I dag er det dog dessverre slik at valker sjokkerer mer enn ribbein.

Dette og de oppsiktsvekkende opplysningene fra eksperter om den økende spiseforstyrrelsen ortoreksi er noe av grunnen til at vi ønsket å sette fokus på kroppspresset blant unge på nett.

Med vår bildekampanje ønsker vi ikke å promotere hverken det ene eller andre kroppsidealet. Vi ønsker å fremme mer aksept for både små og store størrelser.

Estetikk appellerer og har alltid spilt en rolle i kulturen. Moteuttrykkene endrer seg raskt, men en av de vedvarende trendene de siste 40 årene er at idealet stadig har blitt mer ensrettet og uoppnåelig for store deler av befolkningen. Samtidig har interessen for mote økt.

Dette paradokset har ført til at mange går til ekstreme tiltak for å presse seg selv inn i kategorien «tynn».

Det å kombinere materialer, farger og former er i utgangspunktet en verdinøytral øvelse. Problemene oppstår når kroppsform, kjøtt, fett og bein skal være variabler i ligningen. Klær kan kjøpes og selges, men kroppen din har du bare en av.

Dersom mote skal være en kilde til glede og kreativitet, må en få aksept for den kroppen en har. Hvis ikke blir mote et mareritt for noen.

Mote bør, som alle andre hobbyer og interesser, være gøy og inspirerende. Vi har alle sett oss blinde på magre catwalk-modeller og glemmer fort at selvfølelsen ikke er omvendt proporsjonal med kroppsvekten.

Nå trenger vi å se at jenter og kvinner i alle varianter er glade i kroppen sin.

Vi i minMote lover å jobbe videre med dette temaet og stå opp for mangfoldet slik at dere som lesere skal oppleve mote som inkluderende!

Hvordan var din opplevelse i dag?