Cher er Marc Jacobs nye modell

NY DUO: Cher og Marc Jacobs kom hånd i hånd på Met-gallaen, hun selvsagt iført en av hans kjoler. Foto: Getty Images

I den grad du hadde glemt «Bang Bang»-stjernen Cher (69), gjorde hun akkurat megacomeback på Instagram - som modell i Marc Jacobs' vårkampanje.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
EKSENTRISK: Cher holder fortsatt motekoken - bildet er fra 2013. Foto: Getty Images

Den amerikanske designeren er kjent for å tenke utenfor boksen (blant annet med den uforglemmelige «Victoria Beckham i en handlepose»-kampanjen fra 2008).

Men at han skulle velge artisten Cher - som slo gjennom med duoen Sonny & Cher på 19760-tallet - til å fronte sin nyeste motekampanje, var det neppe mange som forutså.

Trendguiden:Se vårens fineste kjoler her

Hintet på Met

Nyheten ble sluppet på Instagram av sjefen for kampanjene til Jacobs, Katie Grand, med et av de nye Cher-bildene, som er tatt av stjernefotograf David Sims:

untitled link

Bildet viser artisten i en dramatisk sort skjørt, skinnjakke og skinnhansker, med det karakteristiske håret slått ut.

Selv om nyheten om samarbeidet sprakk først denne uken, ga Cher og Jacobs et hint allerede under Met-gallaen i mai, da de kom hånd i hånd på den røde løperen.

Flere kjoler?Se alle Met-antrekkene her!

På samme tilstelning røpet Kim Kardashian at hennes «norske» kjole var inspirert av nettopp Chers fjærkjole fra 70-tallet:

SER DU LIKHETEN? Kim Kardashian havnet på flere best kledd-lister med sin Cher-inspirerte kjole. Foto: Getty Images

Ny modelltrend

Den 69 år gamle artisten er mest kjent for atristkarrieren som begynt allerede på 60-tallet, men som skjøt fart og holdt det gående utover både 80- og 90-tallet med hits som «I Got You Babe», «Shoop Shoop Song» og «Bang Bang».

Hun er dog langt fra et ukjent navn i motebransjen, da hun allerede tidlig i karrieren var en trendsetter med det flagrende, sorte håret og magetoppene.

VÅGAL: Dette bildet er tatt på slutten av 70-tallet, og viser den vågale stilen som gjorde Cher til et moteikon for mange. Foto: Getty Images

Og i 1975 poserte hun på et av tidenes mest ikoniske bilder for Time Magazine, i en gjennomsiktig kjole med perler og fjær (den samme kjolen Kim Kardashian lot seg inspirere av).

Les også:80-åring fronter Celinés nye kampanje

Utover 70-taller fortsatte hun å jobbe som modell, og fikk pryde forsiden av Vogue fem ganger. Og på prisutdelinger som Oscar og Golden Globe, var det like mye antrekket til Cher som skapte oppmerksomhet, som hva hun var nominert for.

Dermed følger Marc Jacobs det nyhetsnettsteder som The Guardian og The Observer har begynt å kalle «den nye casting-trenden» - altså å booke eldre modeller med noe mer enn modellbakgrunn - som Celinés Joan Didion.

Og la oss være ærlige - det kan bli nok Kendall og Gigi om dagen.

Publisert:

Finn mer innhold om: