Norsk supermodell blir «Top Model»-programleder

Siri Tollerød (25) har gått på catwalken for alt fra Chanel til Christian Dior. Nå skal hun finne sin etterfølger.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Tidligere har Kathrine Sørland, Vendela Kirsebom og Mona Grundt ledet jakten på Norges nye «Top Model». Når reality-programmet for åttende gang ruller over norske tv-skjermer, blir det med Kristiansand-jenta Siri Tollerød som frontfigur.

Tollerød er et av de heteste modellnavnene i motebransjen og har blitt hyret inn av store motehus som Dolce & Gabbana, Valentino, Prada og Chanel. Sjefdesigneren for sistnevnte, Karl Lagerfeld, skal ha sammenlignet modellen med Edvard Munchs kunst.

Siri Tollerød ønsker foreløpig ikke å kommentere sin nye programlederjobb.

LES OGSÅ:Elleville tilstander påbloggeres garderobesalg

Ekte toppmodell

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått Siri med på laget. Jeg tror dette vil være med på å styrke programmet. Mens vi tidligere har sett etter forskjellige type modeller, leter vi denne gangen etter en ekte toppmodell i motesegmentet. Vi tar rett og slett jakten ett steg videre, sier informasjonskonsulent i TV3 Line Vee Hanum.

Programmet skal etter planen sendes i løpet av 2013.

Med på laget har Tollerød sin «modellmamma» Donna Ioanna (43). Den erfarne modellagenten og -speideren har 17 års erfaring fra motebransjen, og skal være med i både castingprosessen og juryen.

- Jeg skal personlig ta meg av karrieren til den som vinner «Top Model». Hun skal formes i riktig retning og bli en av jentene i min modellstall, forteller Ioanna til minMote.

For ni år siden oppdaget hun da 16 år gamle Siri på et kjøpesenter. I dag jobber hun også med jenter som Merethe Hopland (22) og Frida Aasen (18), som har gjort prestisjetunge kampanjer for henholdsvis Chanel og H&M.

- Jeg blir utrolig glad i disse jentene. Jeg har ikke barn selv, så jeg ser på dem som mine tenåringsdøtre. Jeg har alltid tett dialog med foreldrene deres, og jobber for å ruste jentene best mulig for dette yrket.

Donna Ioanna snakker spesielt varmt om den kommende TV3-programlederen:

- Siri er min skjønne jente, og for meg er hun et prakteksemplar på hva en modell skal være. Hun er profesjonell og lojal, og jeg har lært henne å tenke som en forretningskvinne.

LES OGSÅ:Chanel overrasket med«lesbiske»bruder

LES OGSÅ:Få Jenny Skavlans«shoppestopp»-tips

Publisert: