Prinsesse Märtha Louise: - Jeg er ikke interessert i mote

GLITRER: Prinsesse Märtha Louise velger ofte skinnende materialer med utsmykning. På bildet til venstre er hun gjest i prinsesse Madeleins bryllup i 2013. På bildet til høyre er hun på vei til en gallamiddag i Luxebourg. Foto: Mattis Sandblad / VG

I et ferskt intervju forteller prinsessen om hvordan det er å kle seg som kongelig, og røper sin beundring for hertuginne Kates stilsans.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Torsdag gjestet prinsesse Märtha Louise og hennes samarbeidspartner Elisabeth Nordeng et direktesendt talkshow hos den amerikanske storavisen Huffington Post. Foruten å snakke om sitt sprirituelle arbeid, fikk også prinsessen spørsmål om klær og mote. Märtha Louise som både har fått ros og ris for sine kjolevalg, innrømmer at mote ikke er så spennende for henne.

- Mitt problem er at jeg ikke er en fashionista. Jeg er ikke så interessert i mote, og synes det er vanskelig å ha klær som matcher. Jeg er mer for de indre verdiene, og ikke så mye på det ytre. Men jeg ser at også utsiden viser noe om hvem du er på innsiden. Jeg tror ikke at noen journalister i Norge vil si at jeg er en frontfigur for mote, sier hun i intervjuet.

MinMote.no - Norges største moteside

- Finne en personlig stil

Märtha Louise forteller også at hun ser opp til hertuginne Kate, som nærmest blir fotfulgt av papparazzi og hyllet for sin moteriktige klesstil.

- Jeg er så glad på hennes vegne for at hun har en god stilsans. Hun ser fantastisk ut hele tiden.

MinMote.no - Norges største moteside
STISIKKER: Hertuginne Kate har en stil mange kvinner beundrer, ikludert vår egen prinsesse Märta Louise. Foto: Getty Images

Til tross for at mote ikke er en stor interesse, er Märtha Louise likevel opptatt av å representere både kongehuset og landet på en god måte.

- Du må leve opp til en viss standard, men du må også finne en personlig stil som passer deg og kler deg, sier hun videre i intervjuet.

- Skiller seg fra andre prinsesser

Prinsesse Märtha Louise har vært gjest i en rekke kongelige begivenheter, og har fått både ris og ros for sine kjolevalg. I 2001 kledde hun seg opp i en kjole med print av en terning som viste terningkast seks. Dette skjedde etter at flere anmeldere hadde gitt ektemannen Ari Behn karakter seks på sin bok «Trist som faen».

I anledning Märtha Louises og Ari Behns tiårsjubiluem som mann og kone, tok MinMote et dypdykk ned i arkivet for å vise hennes stil gjennom årene. Den gang mente MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold at prinsessen alltid er tro mot sin egen stil.

– Märtha Louise skiller seg fra andre prinsesser. Hun har i alle år vært tro mot sin egen stil, som er preget av sterke farger og iøynefallende tilbehør. Prinsessen bruker ofte hatt og er ikke redd for å skille seg ut. Et typisk kjennetegn er at hun gjerne kjører på med skinnende materialer med utsmykninger. Dette kunne vi blant annet se i kronprins Haakon og Mette-Marit bryllup og i Märthas egen 40-årsdag, sa hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: