Mary-Kate og Ashley Olsen blir Bik Bok-designere

Peter Kramer

Olsen-tvillingene Mary-Kate (26) og Ashley (26) er verdenskjente for sin stil, og ikke minst sitt eget rådyre klesmerke. Nå skal de designer for norske Bik Bok.

Det berømte tvillingparet slo gjennom som skuespillere allerede som små barn i TV-serien «Full House». I dag er de imidlertid like kjent som to av verdens fremste stilikoner, med hver sin karakteristiske og unike klesstil. Nå er de altså det nyeste designersamarbeidet til den norske kjeden Bik Bok, bekrefter markedsdirektør Martin Lien i en pressemelding lørdag formiddag.

Fra før har Mary-Kate og Ashley gjort en rekke designersamarbeid, men også satset tungt på sitt eget motehus, The Row. Merket havnet på alles lepper i motebransjen da de lanserte en krokodille-ryggsekk til 200.000 kroner, og selger fortsatt klær og tilbehør i ti tusen-kronersklassen. Tvillingene har også lansert merket Elizabeth & James, inspirert av deres egne vintage-funn og personlige garderober. I fjor ble de også kåret til «Årets kvinnedesignere» av prestisjetunge Council of Fashion Designers of America.

– Dette er virkelig store navn i motebransjen! I fjor ble de kåret til årets beste designere i USA - Louis Vuitton-designer Marc Jacobs har tidligere vunnet samme pris. Jeg har derfor store forventninger til kolleksjonen, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Privat er det den bohemske vintage-stilen de begge har blitt kjent for. Selv om de begge måler under 1.60 på strømpelesten, elsker de å svøpe seg i oversized-kjoler, skjørt og kåper. Gigantiske solbriller er også en del av signaturstilen. Det er Mary-Kate som er kjent for å dra bohem-stilen lengst av de to, mens Ashley gjerne har en mer klassisk vri på antrekkene. Dog har de begge en forkjærlighet for noen av verdens mest eksklusive merker som Hermès, Chanel og Saint Laurent.

minMote-Sonia er derfor spent på hva tvillingene får til, når de skal designer klær til en langt rimeligere penge.

– Jeg håper kolleksjonen kommer i naturlige materialer som bomull, silke og skinn, og at de syntetiske plaggene man ofte finner hos kleskjedene uteblir. Her kan vi nok vente oss både rå hverdagsplagg og flagrende kjoler. Jeg håper også det kommer en egen tilbehørskolleksjon – de svindyre veskene deres er jo ikke noe vi dødelige har råd til, legger hun til.

Den «norske» kolleksjonen inkluderer tre kolleksjoner som skal lanseres høsten 2013. Bik Bok har tidligere samarbeidet med blant annet Jenny Skavlan, Charlotte Thorstvedt og Whitney Port.

Hvordan var din opplevelse i dag?