H&Ms designersamarbeid med Balmain lekket på nett

BALMAIN-SØSTRE: Kendall og Kylie Jenner er blant stjernene Balmain har alliert seg med i forbindelse med kolleksjonen. De viste smakebiter av plaggene allerede under Billboard Awards tidligere i år. Foto: Getty Images

Allerede nå kan du se flere av plaggene fra luksusmerket Balmains nye kjedekolleksjon.

Line Blokhus
Publisert:

Dog er det hverken samarbeidspartneren H&M eller Balmain som har publisert bildene av klærne. Denne uken havnet nemlig Instagram-brukeren Kathryn Swartz Rees på en nettside som ikke egentlig skulle vært åpen for allmennheten. Der lå 99 bilder av den kommende luksuskolleksjonen for den svenske kjeden.

– Når jeg lette etter bilder fra kolleksjonen, kom jeg over et Google-søkeresultat fra H&Ms domene med en unormal tittel på siden, forklarer hun til Buzzfeed.

Les også: H&Ms nye designsamarbeid

Viralnettstedet Buzzfeed var blant de første som omtalte saken denne uken, og kort tid etter ble Rees' Instagram-konto, hvor alle bildene lå, slettet.

untitled link

Åpnet egen konto

Etter det kan det virke som H&M og Balmain bestemte seg for å komme den videre omtalen i forkjøpet, og opprettet en egen Instagram-konto hvor plaggene nå ligger ute. Se alle bildene her.

Inntil nå har kjeden og motehuset hatt stålkontroll på markedsføringen, og sakte gitt ut flere detaljer for å bevare en viss mystikk rundt lanseringen i november.

Bildene viser alt fra kjoler og festtilbehør til gensere, topper, sko og ytterplagg - alt i typisk Balmain-stil med detaljer i gull, sølv, perler og lignende. For herrekolleksjonens del er det endel enkle basisplagg som t-skjorter og jeans, men også mer iøynefallende skinnjakker, for å nevne noe. Modellene som fronter kampanjen er selvsagt sjefsdesigner Olivier Rousteings Balmain-army; Jourdan Dunn, Gigi Hadid og Kendall Jenner.

Hva prisene vil være er enda ikke kjent.

Les også: H&M og Alexander Wang: Ikke laget for norske kvinner

Til Buzzfeed sier en talsperson for gigantkjeden følgende:

- Bilder fra vårt samarbeid har dukket opp, og vi er gledelig overasket av fansens positive reaksjoner.

Knusende ro, der altså.

MinMote vært i kontakt med H&M Norge, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. De ønsket heller ikke å oppgi priser.

MinMote kommer også tilbake med en anmeldelse av kolleksjonen når den er lansert i sin helhet, med priser.

NYHETER

Kim Kardashian og Kanye West fronter vårkampanjen til motehuset Balmain

Spent på prisene

Når det gjelder bildene som er lekket, mener MinMote-leder Martine Lunder det er kjolene som skiller seg ut i kolleksjonen.

- Når det gjelder selve kolleksjonen – i alle fall det vi kan se – er jeg litt delt i meningene. Plaggene har samme estetikk som «vanlige» Balmain-plagg, men de glitrende genserne og skjortene ser litt billige ut – dessuten skal det litt til å få dem til å passe inn i en garderobe om du ikke har akkurat denne stilen, sier hun.

untitled linkuntitled link

- Kjolene derimot, ser helt fantastiske ut – det kunne være «ekte» Balmain-kjoler. Nå er jeg veldig spent på prisen, for om den er lav, er jo dette skikkelige kupp. Er den langt over standard H&M-priser, som de siste designersamarbeidene har vært, er det ikke like gøy, fortsetter Lunder.

untitled linkuntitled link

Det er også lekket bilder fra herrekolleksjonen, som visser klassiske Balmain-jakker med mye gull og detaljer, en heldress og et par enklere frakker - for å nevne noe.

- Jeg personlig liker de stilrene frakkene best - samboeren min hadde ikke fått gå med bikerjakke med stor gull-logo eller gullglitrende genser i alle fall.

untitled linkuntitled link
Publisert:

Finn mer innhold om: