Disse tjener mest og minst i mote-Norge

Mens inntekten til kjendisstylist Hedda Skoug (31) har sunket med 500.000 kroner, har både Jenny Skavlan (28) og redaktør Ellen Arnstad (49) gått opp en halv million i lønn.

Skattelister

Peder Børresen og Simen Stålnacke. Foto: Scanpix

Skattelister

Hedda Skoug og Tone Damli Aaberge. Foto: Scanpix

Skattelister

Caroline Berg Eriksen. Foto: Scanpix

Skattelister

Jenny Skavlan. Foto: Scanpix

Mens inntekten til kjendisstylist Hedda Skoug (31) har sunket med 500.000 kroner, har både Jenny Skavlan (28) og redakør Ellen Arnstad (49) gått opp en halv million i lønn.

Motebloggeren og Tone Damlis tidligere «Idol»-stylist, Hedda Skoug, tjente oppimot én million kroner inntektsåret 2012. I år har inntekten minsket betraktelig, og skattelistene som ble offentliggjort i dag viser en lønnsnedgang på over 500.000 kroner. Det samme gjelder for Anette Haga, bak bloggen NetteNestea, som har gått fra 900.000 kroner, ned til 600.000 kroner i inntekståret 2013.

Motebloggeren og Tone Damlis nye «Idol»-stylist, Line Langmo, troner moteblogg-Norges inntektsliste med 1,3 millioner og hele 94,8 millioner i formue.

Rett bak følger Caroline Berg Eriksen. Hun har kvittet seg med kallenavnet «Fotballfrue», og har valgt å satse mer på mote. Bloggeren holder tastene varme, og tjener nest best med over 1 million kroner i 2013. Berg Eriksens nye manager, bloggeren Camilla Pihl, står oppført med i overkant av 500.000 kroner i inntekt.

MinMote.no - Norges største moteside

Motebloggerne

Gründere og designere

På inntektstoppen blant designerne troner Moods of Norway-gründer Simen Stålnacke.

Det fargerike merket har hatt en eventyrlig suksess siden og oppstarten i 2005, og både Stålnacke og kompanjongen Peder Børresen har formuer på henholdsvis 41,6 og 49,1 milloner kroner. Børresen tok ut 600 000 kroner i lønn, mens Stålnacke tok ut over 1,5 millioner kroner i 2013.

Brødrene Stein Marius og Petter Varner bak Varner-Gruppen, som eier butikkjeder som Bik Bok, Cubus og Dressmann, har begge milliardformuer. Ørnulf Høyer driver kleskjeden Høyer og har om lag 12 millioner i formue, og i 2013 tok han ut over 2,2 millioner i lønn.

Patrik Rosenfors og Ingrid Bredholt, bak trendmerket Mardou & Dean, står begge oppført med rett over 100 000 kroner i inntekt. Frode Grønvold og Nina Granerød som lanserte merket Fall Winter Spring Summer høsten 2012 tjente henholdsvis rundt 400.000 og 500.000 kroner. Fam Irvoll står oppført med 0 kroner i inntekt og formue.

Millionær-redaktører

Det kommer ikke som noen overraskelse at redaktørene er de som tjener mest i motepressen. Til tross for nedgangstidene, har flere av redaktørene gått opp i lønn.

Se&Hør-redaktør Ellen Arnstad hadde en inntekt på 2,8 millioner, noe som er 400 000 kroner mer enn i 2012.

Blant kvinnebladredaktørene er det Gjyri Helen Werp i KK og Signy Fardal i ELLE som igjen håver inn millioninntektene. Mens Werp står oppført med inntekt på 1,4 millioner, følger Fardal hakk i hæl med 1,2 millioner.

Det er flere redaktører som har solide inntekter. På fjerdeplass ligger Side2-redaktør Ingeborg Heldal med en inntekt på oppimot 1,1 millioner. Rett under finner du Stylemag-redaktør Celine Aagaard, og Henne-redaktør Laila Madsø.

Tone og Jenny på topp

Det er ikke bare motebloggerne og redaktørene som har tjent godt. To av Norges fremste stilikoner og «it»-jenter, Tone Damli Aaberge og Jenny Skavlan, hadde gode inntekter i 2013.

Skattelistene viser at Skavlan har gått opp nesten 400.000 kroner i lønn fra i fjor, og ligger på en andreplass med henholdsvis 1,3 millioner. Aaberge holder inntekten stabil og tjente cirka det samme som året før, omlag 1,6 millioner kroner.

Andre moteprofiler med millioninntekter er Kathrine Sørland, som tjente oppimot 1,2 millioner. Ekteparet Jan Thomas og Christopher Mørch Husby, tjente nesten like mye med henholdsvis cirka 1,1 og 1,2 millioner i inntekt.

Hvordan var din opplevelse i dag?