Norsk moteuke vises i Operahuset

Oslo Runway Opera

Norges svar på Fashion Week, Oslo Runway, flytter arrangementet fra Kulturkirken Jakob, til Operaen i februar.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Oslo Runway Opera

ByTiMo spring summer 2016. Foto: NTB scanpix

Oslo Runway Opera

ByTiMo spring summer 2016. Foto: NTB scanpix

Oslo Runway Opera

KNUTEPUNKT: Den Norske Opera & Ballett er tegnet av det anerkjente arkitektfirmaet Snøhetta, og regnes som et av Oslos fineste bygg. Foto: NTB scanpix

Vi har sett utallige forsøk på å samle norsk mote tidligere, men ingen har lykkes slik som våre naboland Sverige og Danmark. Tilsynelatende frem til i fjor.

Bakgrunn: Oslo Runway erstatter Oslo Fashion Week

Det Oslo-baserte pressebyrået THIS IS PR gikk i fjor sammen med L'Oréal Paris og Norwegian Fashion Institute (NFI), for å forsøke å lage enda en moteuke for norsk design. Oslo Runway ble arrangert i Kulturkirken Jakob i august, og flere moteeksperter virket særs fornøyd med gjennomførelsen. Dagsarrangementet markerte seg også internasjonalt kort tid etterpå.

I år samarbeider Oslo Runway med L'Oréal, Mercedes Benz, Redken og Adam & Eva.

TAR INTIATIV: Ditte Kristensen ved THIS IS PR vil profesjonalisere den norske motebransjen ved å arrangere Oslo Runway. Foto: Hilde Holta Lysell

Les også: Fem ting Oslo Runway trenger for å lykkes

I år blir moteuken flyttet til Operaen, noe arrangørene har jobbet lenge for.

-Vi er så utrolig stolte over å samarbeide med en så sterk og anerkjent merkevare som Den Norske Opera og Ballett. For Oslo Runway betyr ikke dette bare at vi har en fantastisk arena å tilby de ulike merkene som skal vise, men det vil også vise tydelig at den norske motebransjen tar ett skritt nærmere internasjonalt nivå. Det kommer til å bli helt magisk, sier Ditte Kristensen til MinMote.

Naturlig visningsarena

Både i Sverige, Danmark og flere steder i Europa har moteukene for vane å bli arrangert i kulturbygg som Rådhus og Senat-bygninger. Dette i seg selv har vært et mål for å øke seriøsiteten rundt den norske moteuken.

Sigrid Tofte Røiri, leder for kommersiell avdeling hos Den Norske Opera & Ballett, mener det er naturlig at norsk mote vises i Operaen.

- Operaen representerer det ypperste av norsk arkitektur og er en riktig arena for å vise det ypperste innen norsk mote. Operaen er Norges største arbeidsplass innen sømbaserte fag og rekrutterer mange av sine skreddere og syere fra motebransjen. Det er derfor naturlig at norsk mote vises i Operaen, sier Tofte Røiri.

Oslo Runway åpner dørene 9. og 10. februar.

Publisert: