Fylte motevisning med skuespillervenninner

Noen av Norges mest kjente og prisbelønnede skuespillere var medvirkende i visningen til Pia Tjeltas samarbeidskolleksjon med det norske merket by TiMo. Fra øverst t.v: Ellen Dorrit Petersen og Lena Kristin Ellingsen. Midten: Ine Jansen, Petronella Barker og Mariann Hole. Fra nederst t.v: Ane Dahl Torp, Pia Tjelta, Agnes Kittelsen og by TiMos sjefdesigner Tine Mollatt. Foto: Oda Marie Midbøe / VG

 Pia Tjelta med kjendistung visning på Nationalthearet torsdag kveld.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

En rekke celebre gjester var samlet på ærverdige Nationatheatret, som også er Tjeltas egen arbeidsplass, for å se resultatet av hennes samarbeid med det norske merket by TiMo. Gjestekolleksjonen har fått mye oppmerksomhet og publisitet i forkant av lanseringen.

Både modell Iselin Steiro, Jenny Skavlan, Maria Mena og Charlotte Spetalen var blant gjestene, samt de to sjefredaktørene i motemagasinene ELLE og Costume, Signy Fardal og Vanessa Rudjord. I forkant av visningen var Tjelta veldig nervøs.

- Jeg var kjempenervøs, og så kjente jeg at jeg ble helt rolig og helt stolt, og veldig lykkelig. Jeg er kjempestolt, sier Tjelta til minMote etter visningen.

Skuespillerstjerner på catwalken

Foruten de tolv modellene som spankulerte nedover catwalken, hadde også Tjelta fått med seg sine skuespillerkolleger fra Nationalteatret. Både Ane Dahl Torp, Agnes Kittelsen, Lena Kristin Ellingsen og Mariann Hole var blant de som poserte på scenen mens modellene viste frem kreasjonene. Det var kun tid til to gjennomkjøringer med modeller og skuespillere før visningen gikk av stabelen.

- Det var en ekstrem trygghet i det å vite at jeg kunne sende mine syv beste skuespillerkolleger og de vakreste damene på jord, og visste at de bare har et nærvær og en tilstedeværelse som tåler to gjennomganger, sier Tjelta.

Skuespillerne satt bakerst i lokalet og poserte og spilte ulike situasjoner. Til slutt gikk de nedover catwalken sammen modellene - alle iført kolleksjonens kjoler.

POSERTE: Tjeltas skuespillervenninner poserte under hele visningen, og avlutsningsvis gikk de nedover catwalken iført venninnens design. Foto: Oda Marie Midbøe / VG

- Dyrt

minMote skrev i går om at norsk motebransje syntes kolleksjonen var fantastisk, men at prislappen på mange av plaggene var i stiveste laget for lommeboken til folk flest. Prisnivået strekker seg fra 2900 kroner og opp til 11.900 for den dyreste kreasjonen.

Sjefredaktør i Costume og Tjeltas gode venninne, Vanessa Rudjord, vedgår at kolleksjonen har en høy prislapp.

- Jeg synes og det er litt dyrt. Jeg vet at de har prøvd å presse prisene så langt ned de kan. Kjolene er skreddersydd, og kniplinger er for eksempel sydd for hånd. Det er jo ikke billig, men det er ordentlige greier, sier hun til minMote.

Også Maria Mena har forståelse for at mange synes prisen på kolleksjonen er dyr.

- Du ser det på kvaliteten. Jeg skjønner at for mange mennesker så er dette investeringsplagg. Jeg har selv kjent på materialene, og alt er silke og håndarbeid. Det er ekte vare. Det går heller an å investere i ett plagg og heller kjøpe trendy klær på mer rimelige kjedebutikker, sier Mena til minMote.

PÅ CATWALKEN: Flere av kreasjonene i visningen bestod av silke, mønster og blonde. Foto: Oda Marie Midbøe / VG

På visningen fortalte også en rekke motepersonligheter om sine dyreste kjoler, og Maria Mena fortalte at hun brukre flaut mye på shopping.

Det var i desember i fjor at designersamarbeidet mellom Tjelta og by TiMo ble kjent.

- Tine og jeg har en felles fascinasjon og kjærlighet for vintage. Som skuespiller er jeg vant til å se gamle stoffer og skreddersøm, og jeg har et veldig sterkt forhold til både kjoler og kostymer, sa Pia Tjelta den gang.

Se video der motekjendisene forteller om sine dyreste kjoler:

Publisert:

Finn mer innhold om: