Nyheter

Fem grunner til at vi E.L.S.K.E.R Skam

SUKSESS: Har du ikke fått med deg Skam enda? Det er søren meg på tide. Foto: NRK P3

Hekta much? JA.

MinMote
MinMote
Publisert:

Dramaet mellom Noora og William fortsetter å bygge seg opp. Vi er hekta på NRK P3-serien Skam som aldri før. Ung, middelaldrende, gammel? Hvis du enda ikke har fått med deg serien som har tatt hele Norge med storm, forteller vi deg hvorfor du bør trykke på play nå.

SMINKE

Skam-Nooras signaturlook steg for steg

For selv om nettseriens målgruppe muligens ligger noe under snittalderen i MinMote-redaksjonen, må vi innrømme at vi er helt avhengig. Dette er hvorfor:

1. Noora Sætre

untitled link

På videregående er det lett å gjøre seg mindre enn du egentlig er. Man blender inn med riktige meninger og klær. Når vi i MinMote ser tilbake på ungdomstiden skyldes mange av de vondeste stundene konsekvenser av å gå på akkord med seg selv for å bli likt, sett eller akseptert.

Senere i livet, når man «finner seg sjæl», innser man hvor lite slike ting trenger å bety.

KJENDIS

11 plagg vi tror Noora ville gått med

Dette er grunnen til at vi elsker Noora. Hun nekter å please omgivelsene på egen bekostning. I stedet er hun modig og har et arsenal av treffende replikker (kanskje noe hun plukket opp i oppveksten i Spania??).

I tillegg til å være kul og uredd har Nooras byens tighteste preppy-hipster-stil (og den leppestiften!). Ikke rart at William aka Wilhelm er på knærne etter henne. Vi dør etter å vite hva som skjer mellom dem.

SKJØNNHET

MinMote tester leppestift

2. Leppestiften til Sana

untitled link

Nooras knallrøde leppestift eide riktignok utestedet i første episode. Men det var først i episode tre, da Sana ble introdusert som nytt bussmedlem, at leppestift-gamet til Skam virkelig steppet opp. Vi snakker en mørk lillafarge som får Kylie Jenners «lip kit» til å blekne (og mengder med eyeliner som tar oss tilbake til da vi også prøvde å se to år eldre ut ved å gruse en halv eyeliner – også kjent som strek – rundt øynene). Sanas rå sminke er rett og slett grunn nok til å glede seg til enhver ny episode.

3. Skam-memes

Skam har aldri blitt promotert i tradisjonell form, men kun på Instagram og i andre sosiale medier. Redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK har tidligere uttalt til VG at dette er fordi de «ønsker at ungdommene selv skal oppdage serien». Og jommen sa han smør!

Vi elsker Instagram-profilen @skammemes og @myskammemes som hyppig legger ut bilder og gullsitater fra de ulike skuespillerne.

Les også: 7 gode grunner til å bruke fargesterk leppestift

4. Eva Mohns swag

Vi kan ikke la være å nevne Evas avslappede klesstil med kule kicks (ofte fra Vans), teddy-jakke, old school skinnsekk og lue med langt rødt hår under. Passe avslappet og passe kult. We love!

5. At man kjenner seg så sykt igjen

Enten du er en Eva, Noora, Vilde, Sana eller Chris, eller mest sannsynlig ingen av dem, kjenner du deg igjen i flere av situasjonene som jentene havner i.

Hvor spennende var det ikke å bli invitert med på fest av noen på trinnet over? Eller hvor kjipt var det ikke å finne ut at en god venn hadde gått bak ryggen din? Og den vonde følelsen du kjente i magen når du visste at det kom til å bli slutt med kjæresten.

De gigantiske ungdomsproblemene, som noen år senere ikke betyr noen verdens ting, kjennes igjen ganske viktige.

untitled link
Publisert:
MinMote
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Les også

  1. KLÆR

    11 freshe topper til våren

  2. KLÆR

    Sugerørtrikset som redder joggebuksen

Finn mer innhold om:

  1. Moter og Modeller

Relaterte artikler

NYHETER

Fire ganger Skam-Noora nailet situasjonen

SMINKE

Skam-Nooras leppestift og fire andre budsjettvennlige alternativer

SMINKE

Skam-Nooras signaturlook steg for steg

NYHETER

«Skam»-jentene stjal showet på Gullruten

KJENDIS

«William» om mote og kjendisstatusen

NYHETER

«Skam»-Josefine Pettersen i W Magazine

KJENDIS

MinMote oppsummerer: Motehøydepunktene fra 2016