Kate Moss gråt før nakenbildene

Kate Moss (38) tok motebransjen med storm på 90-tallet. Nå snakker hun ut om de vanskelige valgene hun tok som modell i ung alder.

Den britiske skjønnheten slo gjennom som modell da hun i 1992 kastet klærne sammen med Mark Wahlberg i en undertøyskampanje for Calvin Klein. I dag blir hun regnet som en av verdens mest suksessfulle modeller, men medaljen har en bakside.

I desemberutgaven av det amerikanske kulturmagasinet Vanity Fair løfter Moss bladet fra munnen og snakker ut om problemene hun har støtt på opp gjennom årene. Klein-kampanjen er et av de dårlige minnene.

– Jeg fikk nervøst sammenbrudd. Jobben føltes ikke som meg i det hele tatt. Det kjentes ikke riktig ut å klenge seg på den muskuløse mannen - jeg ble sengeliggende i to uker. Jeg trodde jeg skulle dø, sier supermodellen til Vanity Fair i følge Reuters.

LES OGSÅ: Kate Upton får sin første Vogue-forside

Moss forteller at det å være ung i modellbransjen var angstfullt, fordi man ikke blir tatt vare på.

– Ingen tar vare på deg mentalt. Det forventes at du skal gjøre jobben din og jeg var veldig ung. Jeg likte det ikke, men det var jobben min, fortsetter Moss i intervjuet.

Reklamekampanjen for Klein var ikke første gangen Moss kastet klærne, for allerede som 16-åringen stilte hun opp naken for det britiske kulturmagasinet The Face. Moss forteller at hun ble truet med at de ikke ville gi henne jobb igjen, hvis hun ikke gjennomførte oppdraget.

– Jeg låste meg inn på toalettet og gråt før jeg gikk ut og gjorde jobben min, forteller hun videre.

Tross de store utfordringene Moss hadde i begynnelsen av sin karriere har hun blitt ved sin lest og gjort en rekke store jobber for blant annet Jil Sander, Gucci og Chanel. Hun har også prydet forsidene til magasiner som Vogue, Elle og W. De siste årene har hun inngått designsamarbeid med Topshop og frontet klesmerket Mango.

I desember er Moss aktuell med bildeboken «Kate: The Kate Moss Book». Boken, som kommer med åtte forskjellige forsider, har hun blant annet gjort i samarbeid med ekskjæresten Jefferson Hack. Boken viser Kate Moss' utvikling som modell opp gjennom årene og bildene er tatt av Hedi Slimane, Juergen Teller, Terry Richardson, Corinne Day, Mario Testino og Karl Lagerfeld.

LES OGSÅ: Kate Moss er et av verdens største moteikon – se hennes stil gjennom tidene

LES OGSÅ: Se brudekjolen til Kate Moss

Hvordan var din opplevelse i dag?