Burberry brente klær verdt over 300 millioner kroner

IKONISK: Det britiske merket Burberrys kjennetegn er dette rutemønsteret. Nå har de brent store mengder klær. Foto: Getty Images.

Luksusmerket kvittet seg med overskuddsmateriale ved å brenne det.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Det erkebritiske merket er kjent for sine trenchcoats med rutemønster i foret som har en prislapp på om lag 15.000 norske kroner.

I årsrapporten til det britiske luksusmerket Burberry kommer det nå frem at motehuset har brent usolgte klær og kosmetikk for flere hundre millioner kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har merket ifølge The Times brent klær verdt over 302 millioner norske kroner.

Grunnen til at merket skal ha brent klær for den svimlende summen skal være at de ikke ønsker at de skal havne i feil hender.

Burberry skriver ifølge avisen at de har benyttet seg av spesielle forbrenningsanlegg som utnytter energi fra prosessen og at de tar problematikken alvorlig.

– Burberry har omstendelige prosedyrer for å unngå mest mulig av overskuddsartikler. I de tilfeller hvor det er nødvendig å bli kvitt artikler, gjør vi det på en forsvarlig måte. Burberry forsøker kontinuerlig å kutte i avfallsmengden, står det i Burberrys årsrapport.

MED PRINS PÅ CATWALKEN: Burberry har ofte kjendiser på catwalken. I februar hadde danske prins Nikolai sin catwalkedebut for merket. Foto: Getty Images.

Ifølge The Times er det vanlig at luksusmerker destruerer klær og uønsket overskuddsmateriale for at varene ikke skal selges på tilbud. De siste fem årene skal Burberry alene ha destruert klær verdt over 967 millioner kroner.

Burberry har tidligere hatt en rekke kjendiser, blant andre danske prins Nikolai, på catwalken, og merkevaren er ettertraktet verden over.

I mars ble det kjent at italieneren Riccardo Tisci (43) blir Christopher Baileys (47) arvtager i det britiske motehuset. Tisci viser sin første kolleksjon for Burberry under London Fashion Week i midten av september.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.