Farrah Fawcetts ikoniske badedrakt stilles ut

Farrah Fawcetts badedrakt beskrives som en hellig gral. Nå er den udødeliggjort som en viktig del av amerikansk popkultur.

Avdøde Farrah Fawcett skulle ha fylt 64 år i går, og i den anledning har hennes kjæreste gjennom mange år, skuespiller Ryan O'Neal (69), nå donert hennes ikoniske badedrakt til popkultur-avdelingen hos museet Smithsonians i Washington.

- Badedrakten er nå akkurat der den hører hjemme, og jeg vet at Farrah ser ned på oss i dag med det store smilet som vi alle elsket ved henne, uttalte O'Neal da badedrakten i går ble vist hos Smithsonians for første gang.

Farrah Fawcett var kjent som en av «Charlie's Angels», og hun ble ikke mindre populær da hun i 1976 stilte opp i den røde badedrakten på en plakat. Bildet viser Fawcett som krøller seg sammen i den lille røde badedrakten, med flotte, blonde krøller og et stort smil. Det ble elsket av enhver gutt og Fawcett var umåtelig populær. I dag sies plakaten å være et bilde på det sene 70-tallets ikoniske popkultur.

Skal du til frisøren?Slik får du frisyren du ønsker deg

Svimlende verdi

Allerede før Fawcetts død i 2009 var det snakk om å auksjonere bort badedrakten, og prisen ble da anslått å ligge på mellom 200.000-300.000 dollar. Til sammenligning gikk Pamela Anderssons kjente, røde badedrakt under hammeren med en startpris på 2.900 dollar det samme året. Ifølge auksjonarius og samler Nate D. Sanders er badedrakten en hellig gral, i celebert selskap med John Travoltas hvite, funky discodress fra «Saturday Night Fever» og Judy Garlands uforglemmelige rubinrøde paljettsko fra filmen «The Wizard of Oz».

Skal du sminke sotede øyne?Sjekk vår guide!

Badedrakten ble bestselger

Badedraktens designer Norma Kamali fortalte til The Wall Street Journal etter Fawcetts død at verken hun eller designeren hadde forventet den enorme oppmerksomheten som plagget genererte.

- Den ble kalt Slip maillo og det var et enkelt basisplagg. Hun var så vakker. Det var bare flaks at den var vår.

Designeren lot badedrakten være en del av sine kolleksjoner i flere år etterpå, og den blir beskrevet som en bestselger.

Det har ikke bare vært gode nyheter omkring Fawcett og plakaten hun ble foreviget på. Fawcett gikk i 2009 til søksmål mot flere selskaper som hevdet at de hadde eksklusiv salgsrett på bildet, men hun trakk etter hvert søksmålet som lød på minimum 100.000 dollar.

Den originale plakaten av bildet ble også donert til Smithsonians i går, sammen med hennes personlige «Charlie's Angels»-manus, en Farrah Fawcett-dukke fra 1977 og en utgave av magasinet TV Guide fra 1976 med et lengre portrett av den populære blondinen.

Saken er oppdatert.

Relevante saker videre:

Skal du kjøpe solbriller?Historisk solbrilletrend denne våren.

Ikonisk badetøy gjennom tidene.Les mer her!

Slik kan du kopiere Europas prinsesser.Les mer her!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?