Nå er det duket for duftkrig mellom divaene

Hva har Taylor Swift, Dita Von Teese, Kanye West og Lady Gaga til felles? Jo, alle har lansert, eller skal lansere sin egen duft i høst.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Vi ser nok ikke slutten på kjendisduft-krigen med det første...

Kjendisparfymer har de siste årene blitt en milliardindustri. Bare i år er det blitt lansert hele 19 kjendisdufter, deriblant fra blant fra Beyonce, Justin Bieber og Taylor Swift.

Sist ut er Dita Von Teese (39) og Lady Gaga (25), med henholdsvis svært så forskjellig tilnærming til oppgaven.

Sjokkeffekt

Lady Gaga har forlengst gjort et stort poeng ut av sine utradisjonelle duftingredienser da hun for en stund tilbake annonserte sin inntreden på dufthimmelen.

I et forsøk på å utmanøvrere konkurrentene kunne Ladyen fortelle at blod og sæd (!) var noen av ingrediensene. Det skapte straks overskrifter verden rundt.

I et intervju med den berømte moteskribenten Suzy Menkes for nytimes.com under Paris fashion Week kunne superstjernen lette litt mer på sløret om akkurat hvordan hun hadde mikset blodet inn i parfymen.

- Jeg har tatt en porsjon av mitt eget blod, tatt ut molekylstrukturen av det og injisert det inn i duften slik at det skal kunne føles og lukte som jeg gjør, sier en engasjert og noe hemmelighetsfull parfymedesigner.

For det er ikke før duften lanseres at vi får vite de resterende og noe åpenbart utradisjonelle ingrediensene Ladyen har kommet opp med.

Sexy glam

Ikke alle er like glad i sjokkingredienser. Dita Von Teese har gått i en mer tradisjonell retning i sin tilnærming til parfymen som skal bære hennes navn.

I et presseskriv gjengitt av motenettstedet Fashionetc.com forteller den yppige burleskdanseren at hun ønsker duften skal være glamorøs, sensuell, sofistikert og mørk.

– Jeg tviler på at parfymeteamet i Paris trodde at jeg skulle dukke opp i butikken deres nesten hver dag i et helt år, sier hun om sin entusiasme for prosjektet.

Og for de som lurer på hvordan en duft fra yppersteprestinnen av burlesk kommer lukter, sier Dita videre at den selvsagt dufter som henne.

- Duften skal kunne reflektere alle nyanser i personligheten min, uttaler hun videre i pressemeldingen.

Dermed legger også Dita lista høyt i det som ser ut til å bli en duftduell mellom to superdivaer.

Publisert:

Finn mer innhold om: