Kardashians vesker: kopi eller egen design? Se bildene og døm selv

Kort tid etter at skillsmissen mellom Kim (31) og Kris Humphries (26) ble kjent, reiste søstrene til Australia for å promotere realityfamiliens nye veskekolleksjon. Nå roper flere medier kopiskandale, ettersom veskene ligner farlig mye på andre, mer eksklusive designervesker.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Det var i forrige uke at Kim og lillesøsteren Khloe reiste til Sydney for å lansere en egen samling vesker for markedet «down under».

Kardashian-familien har siden i høst gjort «suksess» i USA med veskekolleksjon Kardashian Kollection, som selges i samarbeid med butikkgiganten Sears.

Australia er imidlertid ikke like imponert. Det australske motenettstedet Frockwriter og Shine from Yahoo påpeker nemlig at de nye veskene likner mistenkelig på mer kjente vesker fra YSL, Chloè og Hermès.

Påstandene er blitt gjengitt flere steder, uten at Kardashian-familien hittil har kommentert dem. Trolig har de mer enn nok med alle skriveriene rundt Kims skilsmissedrama.

Det er ikke første gang Kim & co. havner i veske- og plagiattrøbbel. Da de tidligere i høst lanserte veskekolleksjonen under livsstilsmerkeparaplyen Kardashian Kollection, ble det også ramaskrik.

Luksusmerket Botkier syntes Kardashians gikk over «inspirasjonsstreken» i forbindelse med en enkelt av veskene i kolleksjonen og sendte Sears, søstrene og CFDA (Council of Fashion Designers of America) en skriftlig klage med påstand om kopiering.

Vesken det var snakk om var Botkiers populære «Trigger Clyde»-bag, som har vært på markedet siden høsten 2009.

Som følge av klagen valgte Sears tilslutt å trekke vesken fra markedet, noe som ble behørig omtalt, blant annet på Fashionista.com.

Før veskekrangelen var det Kardashians smykkekolleksjon Belle Noel som skapte rabalder. Den anerkjente smykkedesigneren Alexis Bittar, som i flere år hadde lånt ut smykker til Kardashian, mente realitystjernen kopierte hans design da hun laget sine smykker.

- Dette er ikke sant. Kim er inspirert av reisene sine og hun har aldri blitt inspirert av Alexis Bittars design. Hvis det er noen likheter, er dette tilfeldig, sa Kims talspersonen til New York Post.

Striden endte med at Bittar nå nekter å låne ut smykker til Kardashian.

Vesketrøbbel 2 - Se bildene og døm selv

Australske medier har trukket paralleller mellom Kardashians vesker og en rekke kjente, rådyre designervesker. Nedenfor kan du se et utvalg av «kopiene» og originalene, og si din mening om påstandene rettet mot de moteglade søstrene.

Under besøket i Australia var både Kim og Khloe svært tydelige på at de selv har vær tett på i designprosessen av Kardashian Kollection, og at de ikke bare setter navnet sitt på hvilket som helst produkt.

- Vi er ekstremt involverte.

- Vi er ikke folk som bare låner navnet vårt til noen og sier «Bare gjør hva du vil. Vi vil bare han noen vesker». Dette er våre designs. Alt fra formen, stoffet, glidelåsene og stikningene. Vi er veldig kontrollerende, sa Khole i et intervju med den australske TV-kanalen Seven Networks morgenshow Sunrise .

– Vi er ekstremt involvert i prosessen, sa Kim til.

Saksøkte selv for kopiering

For øvrig har Kim selv vært raskt ute med å saksøke ved mistanke om kopiering eller plagiat. På sensommeren i år raste hun da Old Navy brukte hennes «dobbeltgjenger», modellen Melissa Molinaro, i en kampanje. Molinaro datet på den tiden Kims eks-kjæreste, fotballproffen Reggie Bush.

Publisert: