Vårens store solbrilleguide - finn din favoritt

Påsken er her og sommeren er rett rundt hjørnet. minMote gir deg derfor en oppdatering på årets solbrilletrender.

Retrobølgen har skylt over oss i flere år, og den fortsetter også i 2012. Det hentes inspirasjon fra slutten av 50-tallet og frem til det livlige 70-tallet, og det er mindre forskjeller mellom de kraftige herre- og damesolbrillene. Det betyr at du står fritt til å kjøpe den formen du kler best. På markedet finnes det i tillegg til ferske nyheter også en rekke klassiskere i ny drakt.

– Det skal være kraftig retromateriale i brillene, sier Arvid Krogh, butikksjef ved Krogh Optikk, og legger til:

– Fargene som gjelder er selvfølgelig sort og alle varianter av brunt, men også dus grønn, burgunder og oransje varianter kan fungere bra. De mest ekstreme pastell- og neonfargene har sjelden fungert særlig bra på vårbleke ansikter, men har du glød året rundt kan det være kledelig.

LES OGSÅ: Her er vårens it-vesker

For å ta retrotrenden på kornet bør du holde deg unna prangende logoer.

– Kun et enkelt navn på stangen eller ingen logo i det hele tatt gir den mest autentiske stilen. Greier du å sikre deg en solbrille som kommer i begrenset antall har du trukket vårens vinnerlodd, fortsetter Krogh, og legger til:

– En av de hotteste brillene for sesongen er uten tvil de fra det franske motehuset Céline.

Selv om årets solbrilletrender blåser nytt liv i klassiske modeller fra tidligere epoker, kommer flere av brillene med en ny vri.

– Selve innfatningene er klassiske, men de har gjerne andre materialer, farger og ny funksjonalitet. Det ser vi tydelig på for eksempel Ray-Bans modell Wayfarer, som nå kommer i en rekke nye fargedrakter. Brillene fra Chanel hvor stengene er laget av flettet metal og skinn, mens retrofornmen er bevart, er også et godt eksempel, sier Olav Torgersen, produktsjef i Synsam.

Vanessa Jackman

LES OGSÅ: Slik får vi aldri se Victoria Beckham igjen

LES OGSÅ: Kim Kardashians beste og verste antrekk

LES OGSÅ: Se de sexy kjolene fra Brit Awards

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?