Elin styler «Idol»-finalistene - les stylistens triks

Morten Hegseth
Publisert:

«Idol»-stylist Elin Tagestad Frithjofsen (26) henter frem det særegne i hver enkelt av «Idol»-finalistene.

- Årets «Idol»-deltagere er veldig unike, og derfor er de også ganske enkle å style. Jeg mener helt klart de er en sexy gjeng med veldig mye utstråling, sier Frithjofsen til VG.

Hun er den som i år har fått ansvar å blankpolere «Idol»-deltagerne til hver enkelt finalrunde. Jobben innebærer å forfine de totalt ni gjenværende deltagerne med riktig hår, klær og sminke.

Selv mener hun favoritt Jenny Langlo (18) er den med kulest stil av «Idol»-stjernene.

- Jenny er den med kulest stil av alle. Hun er litt i Kate Moss-land. Hun kler alt, og er en av de vakreste jentene jeg noen gang har møtt, sier hun til VG.

Elin var også stylistansvarlig under fjorårets «X Factor»-programmer. Hun kommer til å forandre «Idol»-deltagernes stil sakte men sikkert.

- Det er fremdeles veldig tidlig i finalerundene, og forandringen må skje gradvis forteller hun.

Slik beskriver Elin de gjenværende «Idol»- finalistene:

Jenny Langlo (18) - Norges Keira Knightley

- Jenny kan minne om Keira Knightley og supermodellen Agyness Deyn med sin naturlige coolness og vakre utseende. Hun blir kul uansett hva du kler på henne, og er nok den peneste jenta jeg noen gang har møtt. Hun er nydelig, men spesiell og kler veldig godt klesmerker som Acne. Jenny kunne like gjerne vært modell som musiker.

Maria Mohn (28) - Norges Drew Barrymore

- Hun er den av deltagerne som i utgangspunktet ikke har en veldig særpreget stil og derfor kan man tillate seg å variere uttrykket hennes fra gang til gang. Hun er en nydelig, feminin jente - som kler både litt sarte og mer sexy ting. Maria er kvinnelig og vakker men samtidig tøff som Drew Barrymore.

Isak Knutsen Heim (16) - Norges Justin Bieber

- Isak er en vimsete gutt som alltid er blid og har ingen sterke meninger om sin egen stil, tror jeg. Isak er en litt tøffere utgave av Justin Bieber, og jeg har prøvd å røffe han litt opp i forhold til hvilken stil han hadde i utgangspunktet. Han kler merker som «Cheap Munday», og da gjerne sorte bukser som sitter litt stramt. Det gjør han litt tøffere - og høyere.

Fredrik Bergersen Klemp (18) - Norges Kurt Cobain

- Fredrik er en slags krysning mellom en ung Neil Young og Kurt Cobain. Han er seg selv 100 prosent, og jeg har ikke gjort noe med stilen hans fordi han ser veldig tøff ut. Selv om han er rocka, så er ikke Fredrik noen «ny Atle Pettersen». Han er mye mindre jålete, mer røff og har en mer bluegrass-følelse over seg. Er det en ting jeg ikke kunne stylet Fredrik med, så er det skinnarmbånd og andre pyntegjenstander.

Marlen Tjøsvoll (19) - Norges Joss Stone

- Marlen minner om Joss Stone: Hun er naturlig, skjønn og bohemsk. Hun er veldig bestemt på hva hun liker og ikke liker, men med velveid argumentasjon, så er hun åpen for råd fra meg. Hun har en god estetisk sans og liker blomster og det litt mer bohemaktige. Vi har prøvd å beholde hennes egen stil, men samtidig gjort den litt mer moderne.

Henrik Mortensen Aune (17) - Norges David Bowie

- Henrik er nærmest som en modell og er veldig lett å kle opp. Vi har samme smak i klesmerker og butikker, og Weekday er vår felles favoritt. Han er som en moderne utgave av David Bowie og kler veldig godt sterke høstfarger. Det er opp til meg å passe på at han ikke blir for feminin, og jeg ser han gjerne i boots og kule jeans.

Kirsti Sørlie Hansen (25) - Norges Christina Hendricks

- Kirsti minner om Christina Hendricks og Florence Welch og har et feminint, tidløst men samtidig særegent utseende. Håret hennes er knallrødt, og det får frem intensiteten i henne. Den samme intensiteten prøver jeg å få frem i klærne hennes, da gjerne med litt sterke farger. Hun er ingen «girl next door», og hennes melkehvite hud er perfekt til stilen hennes. Kirsti er veldig sexy, og det skal hun fortsette å være.

Vegard Leite (19) - Norges Matt Damon

- Vegard er mandig og laidback med et stort smil som Matt Damon. Han har en bra kropp og må kle seg deretter. Rent klesmessig er han veldig grei å jobbe med. Hovedfokuset nå er egentlig på å rocke opp stilen hans. Han trenger en liten piff i klesveien, og det skal vi fortsette å jobbe med.

Publisert: