Ni uforglemmelige moteøyeblikk i 2018

MOTEIKON: Kim Kardashian West huskes blant annet for antrekket sitt fra årets Met-galla. Foto: Reuters

Hertuginne Meghans bryllup, Beyoncés sceneantrekk, Røkkes luksusdonasjon og et undertøysshow er noe av det som vi husker aller best fra året som har gått.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

MinMote oppsummerer moteåret 2018 med de mest uforglemmelig øyeblikkene:

Hertuginne Meghans brudekjole

Den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (37) giftet seg med prins Harry (34) i mai. Brudekjolen hennes, som var signert Clare Waight Keller hos Givenchy, ble roset opp til skyene av motepressen. Den enkle kjolen med ermer hadde et langt slep, samt et slør med blondekant. På hodet hadde hun en tiara som hun hadde lånt av dronning Elizabeth for anledningen.

KLASSISK: Brudekjolen til Hertuginne Meghan var i klassisk stil og designet av Givenchy. Foto: Reuters

Etter vielsen skiftet hun til en kjole fra den britiske designeren Stella McCartney. Festkjolen var i likhet med brudekjolen enkel og elegant uten broderier eller perler, men hadde høy hals og korte ermer. Kort tid etter bryllupet preget Meghans kjolevalg allerede årets største brudetrender, ifølge amerikanske Elle.

ELEGANT: Til bryllupsfesten skiftet Meghan til en litt mer spenstig kjole fra Stella McCartney. Foto: Getty Images

Kjell Inge Røkkes luksusdonasjon

Etter mye spekulasjoner innrømmet finansmannen Kjell Inge Røkke til MinMote at det var hans luksusgarderobe som ble donert til Fretex.

Først benektet han at det var han som sto bak donasjonen på over 300 blazere, dressbukser og jakker signert forskjellige luksusmerker. Men etter hvert innså han at de ikke var mulig å holde skjult, da det ble funnet flere bevis på at plaggene må ha tilhørt Røkke – blant annet at navnet hans sto på produksjonslappen på flere plagg.

STORE LIKHETSTREKK: Dressen til venstre er fra dressalget til Fretex på Majorstua, mens bildet til høyre er av Kjell Inge Røkke i 2001. Foto: Fretex/NTB scanpix

Lady Gagas stilforvandling

Lady Gaga (32), eller Stefani Angelina Germanotta som hun egentlig heter, har vært aktuell i år med filmen «A Star is Born». I den anledning har hun gått på mange røde løpere på premier og filmfestivaler, og viser at hun stjeler showet gang på gang. Lady Gaga har vært kjent for sine ville antrekk, men i år har hun roet det ned litt samtidig som hun har behold wow-effekten.

KJENDIS

Sjekk Lady Gagas ville stilforvandling

ELEGANT: Lady Gaga i en rosa drømmekjole fra Valentino på filmfestivalen i Venezia. Foto: Reuters

En av de største øyeblikkene på rød løper i år må være da Lady Gaga dukket opp på filmfestivalen i Venezia ikledd en rosa drømmekjole med fjær fra det italienske motehuset Valentino. Da hun var på premieren «A Star is Born» i London var nok et uforglemmelig øyeblikk da hun hadde lånt en kjole fra Alexander McQueens rikholdige arkiv. Kjolen i elisabetansk stil var dekket av gull- og perlebroderier, og designet av Sarah Burton til 2013-kolleksjonen.

DESIGNERKJOLE: Lady Gaga gikk for en av hennes favorittmotehus Alexander McQueen på filmpremieren i London. Foto: Reuters

«Times up»-kampanjen

På årets Golden Globe-utdelingen i januar var stemning en litt annen enn tidligere. Glamorøse kjoler og lekker styling var på plass som vanlig, men mange av skuespillerne var kledd i svart for å markere «Times up»-kampanjen, som et grep i forlengelse av metoo-kampanjen.

KLEDD I SORT: Reese Witherspoon var blant skuespillerne som hadde på seg en elegant sort kjole på Golden Globe-utdelingen i januar for å markere «Times up»-kampanjen. FOTO: AFP.

Rihannas Savage x Fenty-visning

Rihanna sitt undertøysmerker Savage x Fenty fikk mye skryt for å ha brukt et bredt spekter av modeller med forskjellige typer kropp, alder og etnisitet. Savage x Fenty med Rihanna i spissen slo til med en kombinert motevisning og danseshow under New York Fashion Week.

MANGFOLD: Rihannas undertøysmerket Savage x Fenty har blitt hyllet for mangfoldet. Foto: AFP

Blant modellene var kjente fjes som Bella og Gigi Hadid mikset med «kvinnen i gaten» – og ikke minst den norske danseren Mona Berntsen.

– Hele prosjektet handlet om å hylle kvinner og mangfold, så det å være en del av en gjeng med så forskjellige bakgrunner som nå gikk sammen for noe mye større enn oss selv var utrolig fint, sa Berntsen til MinMote.

MODELLDEBUT: Mona Berntsen fortalte at moteshowet ga mersmak til en modellkarriere. Foto: Getty Images

Michael Olestad sin visning under Oslo Runway

VISNING: Michael Olestad hadde visning under Oslo Runway i høst. Foto: Getty Images/Oslo Runway

Michelle Obama i lårhøye glitterboots

– Dette er faktisk helt rått! At den tidligere førstedamen velger lårhøye glitterboots er totalt uventet, men også helt fantastisk, sa MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen.

GLITTERBOOTS: Sarah Jessica Parkers antrekk bleknet sammenlignet med Michelle Obamas neongule kjole og lårhøye støvletter. Foto: Getty Images

Kim Kardashian på Met-gallaen

Met-gallaen i New York City blir sett på som motebransjens Superbowl. Det er muligens årets største arrangement, hvor kjendiser fra fjern og nær tar på seg sine mest imponerende antrekk og går oppover trappen til Museum of Metropolitan Art. I år var tema for gallaen «Himmelske kropper: Mote og den katolske fantasi», som satte tydelige spor i kjendisenes antrekk.

ELEGANT: Kim Kardashian Wes tolket temaet «Himmelske kropper» på denne måten. Foto: Reuters

Englevinger, bruder og pave-referanser var noen av stikkordene for årets antrekk, men den som kanskje hadde den mest uforglemmelige kreasjon var Kim Kardashian West. Gullkjolen fra Versace var tettsittende og fremhevet realitystjernens former – spesielt bakdelen som hun har blitt verdenskjent for.

GULL: Kjolen var signert det italienske motehuset Versace. Foto: Reuters

Beychella

Coachella er en av verdens største musikkfestivaler hvor både kjendiser og vanlig dødelige går for å «se og bli sett». Den som vant årets Coachella-festival var ingen ringere enn Beyoncé – både når det kom til show og garderobe. Hun hadde på seg flere spesialdesignede plagg fra luksusdesigneren Olivier Rousting som er sjefdesigner hos Balmain. Blant antrekkene var et egyptisk-inspirert kreasjon med kappe og hodepynt. Plaggene ble laget i samarbeid med Beyoncés stylist, Marni Senofonte, for å passe superstjernens opptreden perfekt. Hun hadde også på seg en bodysuit med referanser til Black Panther-bevegelsen.

QUEEN BEY: Beyoncé sparte ikke på kruttet når det kom til sceneantrekkene. Foto: Getty Images
Publisert: