Latterliggjør luksusjakke til 75.000 kroner

SKAPER REAKSJONER: Den dyre jakken har gått viralt på sosiale medier. Foto: Getty Images

Er du en frysepinne? Da er kanskje denne jakken fra Balenciaga med syv lag noe for deg, hvis du ikke blir skremt av prislappen på svimlende 75.000 kroner.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Jakken er del av årets høst- og vinterkolleksjon og ble presentert under moteuken i Paris i vinter. Jakken består av syv forskjellige lag med så å si hvert tenkelig varmende plagg som finnes – blant annet collegegenser, fleecejakke, vindjakke og til slutt en parkas.

NYHETER

Marius Borg Høiby viser fram kjæresten i Vogue

Jakken har nå kommet til forsalg på Barneys og Matches Fashion. Til tross for prislappen på 9000 dollar, det vil si nærmere 75.000 norske kroner, har den blitt revet fra butikkhyllene.

SYV LAG: Jakken ble vist under Paris Fashion Week i mars, og er først nå tilgjengelige for forsalg. Foto: Getty Images

Ifølge CNN kommer det ikke fram i produktbeskrivelsen om man kan bruke jakkene separat eller om alle lagene henger sammen.

NYHETER

Bik Bok endrer størrelser etter press

Jakken går nå viralt, og det har kommet en rekke reaksjoner på Twitter. Den blir blant annet sammenlignet med kreasjonen til Joey Tribiani fra TV-serien «Venner for livet» da han hadde på seg alle plaggene til Chandler.

SAMMENLIGNES: Jakke fra Balenciaga og antrekket til Joey Tribiani fra «Venner for livet».

En person skriver videre «Jeg er overbevist om at Balenciaga bare tuller på dette tidspunktet for å se hvor mange dumme, rike mennesker som finnes».

Det virker som Demna Gvasalia, sjefsdesigner i Balenciaga, er enig i sammenligningen, da han selv har retweetet bildet.

MOTE

Dette er høstens trender

Balenciaga er kjent for å gjøre hverdagslige og tidligere kjent som «stygge» ting til luksus. Det franske motehuset har blant annet solgt en blå veske, lignende den som koster fem kroner på Ikea, til flere tusenlapper. Balenciaga har også gjort Crocs til luksussko med en prislapp på 6700 kroner.

Publisert: