Vil stenge gate på grunn av ivrige Instagrammere

PARIS: Den franske hovedstaden er et yndet turistmål, som innbyggerne kjenne bismaken av. Foto: AFP

Beboerne er lei av alle som kommer for å ta Instagram-bilder i den kjente gaten i Paris.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Gaten Rue Crémieux i Paris er perfekt for Instagram-feeden med sine pastellfargede hus og grønne planter. Men beboerne i den velkjente gaten er ikke glad for alle som kommer fra fjern og nær for å knipse med mobilkameraet.

Nå ønsker de nemlig å stenge gaten for besøkende på kvelder, helger og under «den magsiske timen» – tiden rett etter soloppgang eller solnedgang som skaper et perfekt billedlys, skriver Harpers Bazaar.

En søk på emneknaggen #RueCremiux viser at man får over 31.000 treff på Instagram.

En av beboerne, Antoine, forteller til France Info at han er lei alle menneskene som tar bilde rett utenfor vindeet hans. Han har også startet foreningen som ønsker å stenge gaten.

– Det er et rent helvete, sier han og forklarer at han selv har selv trukket et sperrebånd rundt den pastellblå inngangen på huset sitt.

France Info skriver at gaten tiltrekkes seg hundrevis mennesker på de mest travle dagene.

En annen som bor i nabolaget har startet Instagram-kontoen @clubremiuex hvor det blir postet bilder av rare ting folk gjør i gaten foran kamera. For eksempel at de dukker opp i yoga-antrekk som matcher husveggen og tar spagaten opp ned, eller har tatt på seg brudekjolen for å ta nye bryllupsbilder.

Selv om Rue Crémieux har blitt et yndet fotoobjekt de siste årene, er gaten er relativt nytt fenomen. 1996 bestemte nemlig beboerne seg for å male husene sine i forskjellige pastellfarger, som skiller det fra mengden i Paris' gater som for det meste består av hus i nøytrale farger.

Publisert: