«Twilight» -stjerne får 70 millioner for reklamejobb

Robert Pattinson (26) blir Diors nye ansikt utad. For reklamesnutten tjener han mange millioner.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Robert Pattinson er allerede blitt mangemillionær, men «Twilight»-skuespilleren er åpenbart klar for å tjene mer penger. For nylig ble det kjent at Pattinson har signert en tre år lang kontrakt med det franske motehuset Dior. Tenåringsidolet skal fronte Diors nye, store parfymekampanje.

For jobben får han om lag 70 millioner kroner, melder underholdningskanalen E! Online, som også skriver at Pattinson er stor fan av det franske motehuset.

LES OGSÅ: Kate Moss gråt før nakenbildene

Pattinson er ikke den første skuespilleren som tjener til livets brød ved å fronte Diors storsatsninger. Motehusets godt betalte reklamekampanjer har tidligere fristet skuespillere som Jude Law, Charlize Theron og Natalie Portman.

Brad Pitt har også lånt ansiktet sitt til motebransjen. For bare noen uker siden sto reklamesnutten for Chanels parfymeklassiker klar, og for den tretti sekunder lange filmen fikk Pitt om lag 40 millioner kroner. Dessverre for Pitt og Chanel har reklamesnutten fått lunken mottakelse av både presse og publikum.

Høy markedsverdi

Det er ikke tilfeldig at Brad Pitt og Robert Pattnison kupper slike jobber – de treffer målgruppen sin rett i hjertet.

– De har begge ansikter som kjennes igjen uansett hvor i verden reklamekampanjen lanseres, så sånn sett kan det være det lønner seg å bruke kjente personligheter med høy markedsverdi til en høy pris, fremfor å produsere tilpassede reklamer til hvert enkelt land, sier Snorre Martinsen, senior creative i reklamebyrået Saatchi & Saatchi.

Martinsen synes imidlertid det er uheldig når form går før innhold i en reklame. Han bruker Pitts reklame for Chanel som eksempel.

– Pitt er en dyktig skuespiller, men han er ikke troverdig i rollen som seg selv. Det er tvunget, og den introverte føling i fjæra-monologen han fremfører er så svevende at Pitt mister kontakt med både bakken og seg selv. I Dnb- reklamen derimot, hvor en norsk kvinne våkner opp og plutselig er gift med George Clooney får kjendisskuespilleren som er kjent som «den evige ungkaren» en funksjon i rollen som seg selv - og er derfor ikke bare troverdig, men et poeng i historien som fortelles, sier Martinsen.

Mer og mer vanlig

Også her hjemme er det blitt mer og mer vanlig å bruke kjente, etablerte fjes i reklamekampanjer. «Hodejegeren» - skuespillerinnen Synnøve Macody Lund i Vivikes-kampanjen og bloggeren Camilla Phil i Define-reklamen er gode eksempler.

–Dessverre har bruk av kjendiser blitt mer og mer vanlig. Vi har fått en hyper-inflasjon i kjendiser - de popper opp som paddehatter og kommer i alle klasser, fra A til Å. Det betyr at alle annonsører kan kjøpe seg en, og for mange er det enkel måte å skaffe seg oppmerksomhet på, sier Christian Steen, byråleder i reklamebyrået SMFB.

Byrålederen forteller at dette er ikke er nytt fenomen, for merkevarer har forsøkt å kjøpe seg et image igjennom kjendiser i mange år.

– Kjendiser har alltid vært en viktig del av motebransjen. Mote og kjendiser hører sammen fordi de utfyller hverandre, og er på sett og vis avhengig av hverandre, fortsetter Steen og legger til:

– Tidligere var det hovedsakelig en pr-oppgave å få kjendisene til å gå med de rette klærne til det rette tidspunktet, slik at de ble tatt bilder av og kom på trykk i mote- og sladderblader. Dette er fortsatt viktig, men nå utvikles det i tillegg store reklamekampanjer som supplement.

LES OGSÅ: Kate Upton får sin første Vogue-forside

LES OGSÅ: UNICEF fortsetter H&M-samarbeidet på tross av fabrikkavsløringene

Publisert: