Skal du gifte deg? Her er siste brudemote

Planlegger du å gifte deg neste år eller i nær fremtid? La deg inspirere eller drøm deg bort med brudekjolene fra vår- og sommerkolleksjonene for 2014.

Natalie Ngo
Publisert:

Her kommer bruden, igjen og igjen. Moteuken for brudekjoler gikk nemlig av stabelen i New York i forrige uke. Her ble alteret erstattet med catwalken - hvor store designere som Oscar De La Renta, Marchesa, Vera Wang og Jenny Packham sendte brudene ned på rekke og rad i hvite kreasjoner.

Visningene inneholdt alt fra korte til lange kjoler, delikate blonder til overdådig tyll - og til og med svarte detaljer. De lange blondeermene inspirert av hertuginne Kate var fortsatt en gjenganger hos mange av designerne også i år.

minMote har plukket ut et utvalg av de flotteste brudekjolene fra årets visninger til inspirasjon for kommende bruder.

Oscar de la Renta

- Alle kvinner drømmer om denne dagen. Du må derfor gå en ekstra mil for å oppfylle den drømmen og lage noe som en kvinne vil forelske seg i, forklarte designeren i forkant av visningen.

Og han levde opp til løftet med et utvalg av eventyrkjoler for neste års bruder. Designeren startet det hele med en hvit stroppeløs kjole dekket med lyseblå blomsterapplikasjoner og sølvbroderi. Showet ble avsluttet med en lyserosa ballkjole i tyll.

Innimellom dette valgte de la Renta nyanser i hvitt og elfenben, hvor den ene etter den andre var like spesiell som den forrige.

Carolina Herrera

Klassiske silhuetter har fått en moderne vri med bruk av blonder og andre detaljer hos Carolina Herrera. Visningen åpnet med en nydelig, kremhvit stroppeløs kjole med håndmalte blonder på - deretter fortsatte showet med rosemotiver som var brodert på både tyll og sateng.

Designeren fortsetter med sin tradisjon med å tilby noe for enhver brud, samtidig som hun fornyer seg. Kolleksjonen skilte seg ut med bruk av annerledes materialer, elegante ermer og fabelaktige slør.

Monique Lhuillier

Monique Lhuilliers design har alltid vært romantisk, feminint og drømmende - en tradisjon hun fortsatte med i årets brudevisning.

- Jeg ønsket å dekke behovet til alle type bruder. Enten kjolen skal brukes i rådhuset eller kirkealteret, eller om det er hundrevis av gjester eller bare to, forklarte designeren i visningsbeskrivelsen.

Kjolene var korte, lange, peplum-formede eller med delikate perledetaljer. Disse kjolene vil definitivt leve videre i drømmene våre i flere uker fremover! Helhetsinntrykket ble naturligvis forsterket med elegant sminke og enkelt oppsatt hår, gjerne kombinert med en glitrende hårbøyle.

Vera Wang

Brudekjoleveteranen Vera Wang kan kunsten å fornye seg. I fjor overrasket hun publikum ved å kombinere hvitt og kremhvitt i samme brudekjole, og året før hadde hun en fargepalett i burgunder og rødt. Denne gangen hadde hun gått for en av vårens mest trendy fargekombinasjoner, nemlig svart og hvitt.

Modellene hadde på seg helhvite kjoler ledsaget med lange, svarte skinnhansker eller strålende hvite kjoler med svarte blondedetaljer. Uttrykket var grafisk og moderne, og viste definitivt en side vi ikke er vant til i brudekjoleverden.

Marchesa

Designerduoen Keren Craig og Georgina Chapman har latt seg inspirere av couture-stilen fra 1950-tallet.

Neste års Marchesa-bruder kan velge og vrake mellom flere alternativer i den kommende vår- og sommerkolleksjonen. Kolleksjonen inneholdt nemlig alt fra delikate kjoler med nakne skuldre til overdådige kjoler med lange slep. Helhetsinntrykket var uansett elegant fra første til siste kjole.

Reem Acra

Reem Acras kreasjoner er hyppig sett på kjendiser på den røde løperen. I tillegg til aftenkjoler, spesialiserer den libanesiske designeren seg på brudekjoler.

For våren 2014 har designeren laget romantiske kreasjoner, kombinert med avslørende detaljer som elegant viser hud. Kjolene satt som støpt på modellene og var utsmykket med vakre broderier, krystaller og perler. Det store håret og de sterke leppefargene stod i kontrast til de overdrevne slørene i chiffon og organza.

Enkelte modeller hadde også blitt utstyrt med søte paraplyer med slør og små meldinger som «Only you» eller «Just married».

Publisert: