Kennedy-etterfølger er stjerne på debutantball i Paris

DRØMMEKJOLEN: Kyra Kennedy har plukket seg ut kjolen som åpnet Christian Diors couture-show for våren og sommeren 2013. Foto: Getty Images / All Over Press / AFP Photo / Patrick Kovarik / NTB Scanpix

Kjoleprøving hos motehuset Dior er blant forberedelsene Kyra Kennedy har vært med på før hun gjester det fasjonable debutantballet i Paris lørdag.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Debutantballet i Paris er en årlig begivenhet hvor 20 håndplukkede kandidater fra hele verden samles for å mingle, danse og bygge kontaktnett i sosieteten.

En som spås å bli årets store stjerne på det tradisjonsrike ballet er Kyra Kennedy (18), grandniesen til den avdøde amerikanske presidenten John F. Kennedy. Her kan du følge Kennedy-drapet minutt for minutt.

Kyras grandtante er ingen ringere enn Jackie Kennedy som var og fortsatt er et av verdens største stilikoner. Se bilder av Jackie Kennedys mange legendariske antrekk her.

18-åringen var nylig på kjoleprøving hos motehuset Dior som en del av forberedelsene før begivenhetene som braker løs lørdag. Kjolen Kennedy skal gå med er en pudderblå kreasjon fra motehusets haute couture-kolleksjon for våren 2013. Antrekket styles på samme måte som modellen på catwalken viste i Paris - med sorte strømpebukser og matchende satengstilletter i samme farge som kjolen.

KLAR FOR BALL: Kyra Kennedy så ut til å være fornøyd etter å ha fått kjolen tilpasset hos Dior. Foto: AFP Photo / Patrick Kovarik / NTB Scanpix

Kjoler i haute couture-kategorien er det aller mest eksklusive motehusene kan tilby, og blir ofte brukt av stjerner på den røde løperen. Kjolene ligger gjerne i 100.000-kroners klassen og er spesialsydde.

– Det er første gang jeg går med haute couture så det er veldig gøy, og jeg er besatt av fargen, sier Kennedy til nyhetsbyrået AFP, som ble med sosietetsjenta på kjoleprøvingen.

Ballet som er blant verdens mest kjente, blir også omtalt som en stor motebegivenhet. De fleste store designere kjemper om å få kle opp de spirende sosietetsjentene, som starter forberedelsene flere måneder før selve ballet går av stabelen.

Ofte er det moren til den utvalgte jenta som besøker haute couture-designere i Paris og velger ut hvilken kjole som skal få æren av å gjeste ballet. Kvelden før ballet skal jenta øve seg på å danse vals, med både kavaler og sin familie. Selve balldagen bruker debutanten flere timer på å gjøre seg klar - med et team av makeup-artister rundt seg.

COUTURE: Kennedy er kledd i eksklusiv couture-design fra topp til tå. De spisse skoene ble også vist på catwalken. AFP Photo / Patrick Kovarik / NTB Scanpix
Publisert: