Sjokkerende og forførende - sjekk høydepunktene fra Paris-moteuken

minMote oppsummerer en innholdsrik og overraskende moteuke i Paris.

MinMote
Publisert:

De største moteukene er over og designerne har vist frem plaggene de har å by på til høsten. Under moteuken i New York fikk vi blant se eventyrlige kjoler, mens det på catwalken i Milano ble vist overdådige gullkreasjoner.

Paris-designerne kunne på sin side by på alt fra 90-tallsgrunge til 80-tallsskuldre. Høydepunktene viste seg å være alt fra sjokkerende og sexy til sarte og søte.

Største overraskelse

Da Hedi Slimane tok over som sjefdesigner for Yves Saint Laurent i fjor, var mange spente på hva han ville tilføre det franske motehuset. Motebransjen ble mildt sagt sjokkert da Slimane tok seg friheten til å fjerne Yves fra merkevarenavnet. Mange ble nok også overrasket over kolleksjonen designeren viste under moteuken i Paris - den var nemlig langt mer rocka enn forventet.

Slimane sendte modellene ned catwalken i flate, grove boots og korte kjoler. Designeren hadde også tatt i bruk mønster med små blomster og ruter, som er typisk for 90-tallets grunge-stil.

Mest sette mønster

Det var ikke bare hos Saint Laurent vi fikk se ruter. Store motehus som Stella McCartney, Céline og Givency viste frem mønsteret i sort, rødt og hvitt. Sistnevnte viste i likhet med Saint Laurent frem rutete skjorter, mens de to andre hadde designet oversizede kåper i mønsteret.

Vi tipper kjedebutikkene kommer til fylles av rutetete plagg allerede i august, og at en rutete kåpe havner øverst på våre ønskelister til høsten.

Fineste kjoler

Noe av det beste med moteukene er alle de flotte kjolene som vises på catwalken. Kjolekongen Elie Saab imponerte som vanlig med sine romantiske kreasjoner, mens Mette-Marits favorittdesigner Valentino viste nydelige kjoler i blått og hvitt.

Også Louis Vuitton tok pusten fra motepublikum et med sine florlette kreasjoner i blåtoner. Den fineste og mest sexy kjolen av dem alle bar Kate Moss, som for anledningen hadde blitt utstyrt med en sort parykk.

Best kledde

Elena Perminova er en av jentene i «den russiske motemafiaen», og er god venninne med Miroslava Duma som var best kledd under moteuken i Milano. I Paris var det Perminova som vekket mest oppmerksomhet med sin trendy stil og bare mage. Da hun dukket opp på Chanel-visningen var hun iført hvite bukser med høyt liv, blå denimtopp og matchende tilbehør. Vesken var selvsagt fra Chanel.

Det er kanskje ikke så rart at modellens garderobe blir lagt merke til. Hun er nemlig gift med Alexander Lebedev, mangemillionær og en av Russlands største avisbaroner, og kan sannsynligvis velge fra øverst hylle når det kommer til eksklusive antrekk.

Perminova er ofte ute med det siste og er uredd når hun setter sammen antrekk. Det beviste hun da hun dukket opp i en magekort trenchcoat og skinnbukser på Stella McCartney-visningen.

Tydeligste tiår

Mange mener mye om 80-tallsmoten og nå kan det se ut som designerne vil ha den tilbake i trendbildet. Motehus som Jean Paul Gaultier og Balmain sendte modeller med hockey-sveis, skulderputer og metalliske kreasjoner ned catwalken uten å føle noen skam. Det blir spennende å se om 80-tallstrenden igjen slår rot til høsten.

Søteste tilbehør

Tilbehøret som vakte mest oppmerksomhet på catwalken under moteuken i Paris var uten tvil Chanels puselue. Luen, som er formet som en hjelm, ble vist i flere forskjellige farger.

Det nye stilikonet og modellen Cara Delevigne var blant modellene som gikk på Chanels catwalk - hun viste frem en mintgrønn variant av luen.

Også under moteuken i New York fikk vi se hårete tilbehør. Alexander Wang og Altuzarra ikledde nemlig sine modeller «fluffy» fuskepelshansker.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.