Erna og Høyre ansetter egen stylist

STILMINISTEREN: Høyre og Erna har ansatt den Tatcher-inspirerte stylisten Cecilie Juvodden. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Statsminister Erna Solberg (53) har nå full tilgang på stylisthjelp etter at Høyre har ansatt den kjente stylisten Cecilie Juvodden (46).

Publisert:

VG har tidligere omtalt hvordan Høyres partileder og statsminister en rekke ganger har leid inn stylisten Cecilie Juvodden.

Og Juvoddens valg av klær, styling av hår og sminke har tydeligvis blitt verdsatt høyt av Erna Solberg:

I februar la Juvodden ned klesmerket Maggie Wonka etter ti års drift. I stedet er hun nå ansatt av Høyre.

Moteviter Ida Eritsland mener Erna Solberg og Høyre viser at de følger med i timen ved å ansette en stylist.

VANT PARTILEDERDEBATTEN: Erna Solbergs statsministerstil ble skapt av Cecilie Juvodden allerede under valgkampen. MinMote-Sonia trekker frem antrekket Erna bar under partilederdebatten i september i fjor som sin favoritt. Foto: Terje Bringedal / VG

På sin profil på karrierenettstedet Linkedin skriver Juvodden at hun jobber som «kommunikasjonsrådgiver for partilederen».

- Vi har sett at det er en del arbeid med organisering, kartlegging og tilrettelegging ved representasjon for partilederen. Juvodden har en del kompetanse på dette. Herunder bistår hun med klesvalg, og med booking av styling, sier Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal.

BUDSJETT OG GJENBRUK: Blåtoner og store smykker har blitt Ernas merkevare. Denne billigkjolen fra Lindex brukte statsministeren både på Moods of Norway-visningen i fjor høst og på NHOs årlige middag tidligere i år. Legg merke til den artige fiskevesken fra Bangkok. Foto: Frode Hansen / VG / Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix

- Hvorfor har dere valgt å ansette henne i partiet?

- Partiet har fått et økt behov for det. Antallet offentlige møter for partiledelsen

HJELPER ERNA: Stylist Cecilie Juvodden. Foto: Magnar Kirknes / VG

har økt veldig de siste årene, så istedenfor å leie inn eksterne konsulenter har vi valgt å ansette. Det er en praktisk løsning, sier Ryssdal.

Partiet betaler

Juvoddens Maggie Wonka-merke har blitt populært blant mange kvinner. Merket er direkte inspirert av «jernkvinnen» og Storbritannias tidligere statsminister, avdøde Margaret «Maggie» Thatcher.

Juvodden stod i 2012 oppført i skattelistene med en formue på 3,3 millioner kroner og en inntekt på drøyt 357000 kroner.

Da VG omtalte Juvoddens stylist-engasjement for Solberg under valgkampen i fjor høst, fortalte Høyre-lederen at hun betaler for klærne selv.

SELVPLUKKET: Flere av Erna Solbergs antrekk er satt sammen av plagg hun har hatt hengende i skapet lenge. Kjolen hun bar på Idrettsgallaen tidligere i år har hun kjøpt på et kjøpesenter på Sotra for flere år siden. Foto: Frode Hansen / VG

- Garderoben administrerer jeg selv. Så har jeg assistanse til å planlegge antrekk i en hektisk valgkamp med mye reising og opptredener i media. Disse konsulenttimene betaler partiet for, sier Erna Solberg.

Solberg har ikke villet opplyse hvor mye partiet har betalt for disse konsulenttimene.

«Det er kjempespennende», er alt Høyres stylist Juvodden vil si til VG.

Generalsekretæren i Høyre understreker at de også får benyttet Juvodden til andre oppgaver enn bare styling for statsministeren.

- Oppgavene hennes er langt fIere. Vi har eksempelvis behov for gjennomgang av utforming og billedbruk i egne kanaler og til utforming av møtesal på landsmøte og annen visuell utforming, sier Ryssdal, og legger til:

- Ansettelsen markerer også at Høyre er helt åpne på at vi trenger slike ressurser og benytter slik kompetanse, og at det er partiet og ikke regjeringen som betaler for disse.

BLÅ: Frank Jenssen, Erna Solberg og Sigbjørn Aanes har alle innslag av blått i bekledningen. Det er neppe tilfeldig. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

De som betaler for Erna & Cos ansettelse er Høyres medlemmer, sponsorer og skattebetalerne. Inntil videre er Juvodden ansatt ut året.

Høyres hovedorganisasjon mottar i 2014 drøyt 69 millioner kroner i statsstøtte.

Mote-skryt

MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold har tidligere skrytt av Erna Solbergs nye stil. Hun er ikke overrasket over at Høyre-lederen har ansatt Cecilie Juvodden.

- Norges statsminister har viktigere ting å tenke på enn hva hun skal ha på seg. Det å planlegge antrekk etter antrekk er tidkrevende. Med en så hektisk kalender og så mange representasjonsoppdrag, sier det seg selv at hun trenger hjelp, sier hun.

Hun mener statsministeren aldri har sett bedre ut.

- Cecilie og Erna ser ut til å jobbe godt sammen. Stilen de har funnet frem til er svært gjenkjennelig og tydelig. Statsministeren er også flink med gjenbruk, noe som sender ut et positivt signal.

GJENGANGER: Denne lyseblå kjolen har statsministeren brukt ved flere anledninger, blant annet i kombinasjon med en tilhørende jakke. Da Erna møtte VG i statsministerboligen i juli, stylet hun den med en mørkeblå jakke og sine sorte, flate favorittsko. Foto: Frode Hansen / VG

Ikke nestleder-hjelp

- Hittil i Juvoddens ansettelsesforhold har tilrettelegging av garderobe ved representasjonsoppgaver vært knyttet til partileder Erna Solberg, men det ligger i kortene at når dette er et behov for andre står hun til rådighet for det, sier Ryssdal.

Begge Høyres nestledere, kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (49) og helseminister Bent Høie (43), avviser at de har fått stylisthjelp fra Juvodden.

Erna Solberg er for tiden på ferie, og har ikke hatt anledning til å kommentere saken.

GALLA: Også til galla har Erna en tydelig og lett gjenkjennbar stil. På slottsmiddag i Oslo valgte hun å kle seg i blålilla fra topp til tå, mens hun valgte grønne blonder og mintgrønt tilbehør under et København-besøk tidligere i år. Foto: NTB Scanpix / Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om: