Nyheter

Sjekk svenskeprinsessenes gallakjoler på Nobel-festen

BALLETS (KOMMENDE) DRONNING: Kronprinsesse Victoria strålte i en himmelblå kjole med høy hals. Foto: AFP

De svenske prinsessene sparer ikke på noe når Nobel-vinnerne skal feires.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Denne helgen har feiringen av Nobel-vinneren stått i fokus hos både den norske og svenske kongefamilien. Søndag kveld var den svenske kongefamilien samlet til bankett i Stockholm.

Og som vanlig var det prinsessene som stjal showet.
Den som virkelig skilte seg ut var kronprinsesse Victoria. Hun var kledd i en himmelblå gallakjole fra det svenske merket Jennifer Blom, ifølge Svensk Damtidning.

KJENDIS

Svenskeprinsessenes mest minneverdige Nobel-kjoler

KJOLEDRØM: Kronprinsesse Victoria var kledd i en himmelblå kjole med voluminøst plisséskjørt. Vesken er en rådyr kongelig favoritt fra Bottega Veneta. Foto: NTB scanpix

Kronprinsessen hadde også en matchende veske fra Bottega Veneta, som er blitt kjent som de kongeliges rådyre favoritt, og har en prislapp på drøye 18.000. Vesken er av samme modell som den kronprinsesse Mette-Marit bar under Nobel-utdelingen i Oslo tidligere samme dag.
Leste du? Mette-Marit med kongelig favoritt

Kronprinsesse Victoria hadde planlagt antrekket helt til tåspissene, og hadde spisse pumps i nøyaktig samme farge som den spesialdesignede kjolen. I svenske motemagasiner blir antrekket beskrevet som en skikkelig fulltreffer.

ISPRINSESSE: Kronprinsesse Victoria i sin gallakjole. Hun bar også prinsesse Sibyllas akvamarindiadem for å fullføre gallaantrekket. Foto: Getty Images

Prinsesse Madeleine var kledd i en kjole med glitrende overdel og puffermer fra gravid-merket Seraphine under selve utdelingen. Hun var ikke til stede på Nobel-banketten grunnet smerter knyttet til svangerskapet. Overdelen på kjolen var av blonder dekket med glitrende steiner som matchet ametysttiaraen prinsessen bar.

I likhet med sin søster bar også hun vesken fra Bottega Veneta.

FREMHEVET MAGEN: Prinsesse Madeleine hadde en pudderfarget, rosa kjole med blondeoverdel. Kjolen med høyt liv fremhevet babymagen. Foto: AFP
NYHETER

Prinsesse Madeleines fikk oppmerksomhet for tidenes Nobel-kløft

Prinsesse Sofia var kledd i en pudderfarget, glitrende kreasjon med langt slep fra sitt svenske favorittmerke Ida Lanto. I hånden bar hun en veske fra luksusdesigneren Christian Louboutin i samme fargetone som kjolen.

I SVENSK DESIGN: Prinsesse Sofia kom til banketten ikledd en pudderfarget kjole med langt slep. Hun bar også sitt private diadem, som for anledningen var montert med perler. Foto: GETTY IMAGES.
Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Nobels fredspris: Mette-Marit med rådyr kongelig favoritt

 2. NYHETER

  Kronprinsesse Victoria valgte rødt i prinsedåpen

 3. NYHETER

  Prinsesse Madeleine i kåpe til over 81.000 kroner

 4. NYHETER

  Kronprinsesse Victoria 40 år: Se de kongelige kjolene

Relaterte artikler

KJENDIS

Kronprinsesse Victoria med dramatisk kjole på Nobel-middag

KJENDIS

Prinsesse Sofia strålte i turkis på Nobelbanketten

NYHETER

Se, så like dronning Silvia og kronprinsesse Victoria er – 23 år etter

NYHETER

Mette-Marit strålte på Nobel-fest

BRUD

De svenske prinsessene strålte i sosietetsbryllup

NYHETER

Kronprinsesse Victoria valgte rødt i prinsedåpen

NYHETER

Prinsesse Madeleine åpner opp om brudekjoledrama