18 år etter sin død er Kurt Cobain fremdeles et stilikon - slik får du stilen

Kurt Cobain var og er en av verdens mest ikoniske musikere. Hans bidrag til rockens historie både som gitarist og låtskriver har satt sine spor, men også hans klesstil lever videre.

Grunge-scenen, med Kurt Cobain i spissen, satte sitt preg på motebildet på begynnelsen av 90-tallet. Mange var kritiske til Cobains look og ikke minst hans innflytelse, men det forandret ikke kulturens påvirkningskraft.

I dag kan man fremdeles se store designere som Vivienne Westwood hylle stilen med sin «Sex Pistols»-inspirerte punk rock-design. I 2010 kunne vi se Stella McCartney fronte en grønn cardigan i en av sine reklamekampanjer. Cobains klesstil inspirerer fremdeles!

LES OGSÅ: Slik skal det gjøres, gutter

Dette definerer stilen:

Cobains stil var tilbakelent. Utbrukte t-skjorter, Doc Martens, Chuck Taylors, hullete jeans, band-trøyer og flanellskjorter beskriver stilen hans, men den langhårede grung-stjerna var også iført cardigans og bestefar-trøyer.

Dype gultoner, militærgrønt og ulike rutete skjorter var også noe han ofte ble sett i, men la deg inspirere og ta gjerne turen innom bruktbutikkene. Der finner du unike plagg i fargetoner du kanskje ikke finner i butikkene. I tillegg er klærne allerede slitt. Se spesielt etter grove ullplagg, flanellskjorter og bandtrøyer, gjerne med lange ermer.

I minMote setter vi stor pris på de sære innslagene Cobain gjerne iførte seg. Det kunne være alt fra velurjakker i knallefarger til briller med feminint design. Det ga ham et særpreg.

LES OGSÅ: Victoria Beckham sviktet av kjendisene

LES OGSÅ: Se nattens kjoledronninger på Oscar-utdelingen

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?