Nå kommer «Gossip Girl»-kolleksjonen - moteekspert ikke imponert

TV-serien «Gossip Girl» er minst like kjent for moten som for handlingen. Nå kan alle se ut som sositetspike Blair og Serena, serien får nemlig seg en egen

Martine Lunder Brenne
Publisert:

kleskolleksjon.

Denne uken kom nyheten om at TV-giganten Warner Bros skal samarbeide med Romeo & Juliet Couture for å lage en kolleksjon som i hovedsak vil være inspirert av de velstående fashionistaene Blair Waldorf og Serena van Der Woodsen.

Da serien først hadde premiere, var det flere som spådde at den ville få en kort levetid. Med stjernestylist Eric Damansübertrendy kostymer fikk imidlertid serien raskt en «Sex og singelliv»-effekt.

I tillegg kapret hovedrolleinnehavere Blake Lively og Leighton Meester it-jente-status.

I serien bytter jentene antrekk like ofte som det skifter scene, og bare de fantastiske antrekkene på New Yorks Upper East Side er nok til å klistre enhver moteinteressert jente til skjermen.

- Dette er Romeo & Juliets første underholdningssamarbeid, og «Gossip Girl» var et naturlig valg, ettersom showet er synonymt med mote, sier CEO i klesfimaet David Shamouelian i en pressemelding.

Se også:Stjel stilen til Blake Liveley

minMotes og VGs trendekspert Silje Pedersen lar seg ikke imponere av de første bildene av kolleksjonen.

- Det er en trend i tiden å ha samarbeidskolleksjoner både basert på populære serier eller kjendiskolleksjoner.

Dessverre er det mange som tror klærne selger kun fordi de ligner de opprinnelige klærne i serien eller fordi det er en kopi av hvordan kjendisene kler seg, men det synes jeg undervurderer forbrukeren.

De foreløpige bildene av kolleksjonen ligner absolutt ikke på de fete antrekkene i serien, dette er rett og slett skuffende, sier Pedersen.

Rimelig mote

Serien har tidligere vært inspirasjonskilde til en Anna Sui-kolleksjon for Target, og Miss Selfridge i Storbritannia.

Den nye kolleksjonen ble vist i sin helhet denne uken, like før den femte sesongen av «Gossip Girl» sparkes igang, melder Womans Wear Daily.

Og i motsetning til de særdeles eksklusive antrekkene i serien, skal det ikke koste skjorta å kle seg som Blair og Serena.

Prisene skal ligge på fra rundt 80 til 200 doller, som tilsvarer cirka 450 til 1.200 norske kroner.

Kolleksjonen skal inneholde både hverdagsklær og kveldsantrekk, og består blant annet av frynsete topper, chiffonkjoler, tykkere jakker og en rekke andre plagg.

Mens Anna Sui-kolleksjonen var inspirert av flere av de kvinnelige rollene i serien, er det denne gang utelukkende fokus på Blair og Serena - og ikke for eksempel Jenny Humpherys stil, som stadig har blitt mørkere og rocka utover i serien.

Klærne skal senges hos Neiman Marcus, Kitson og Saks Fifth Avenue i USA denne høsten.

For Warner Bros. blir kolleksjonen deres første storsatsning på mote og klær.

- Vi har gjort en håndfull kortvarige klesprosjekter tidligere, men «Gossip Girl by Romeo & Juliet Courture» er vårt første forsøk på å skape en tilgjengelig kleslinje.

Dette gir oss muligheten til å bringe signaturmoten fra serien ut til folket på en helt ny måte, sier Sonia Borris i Warner Bros i en melding.

Publisert:

Finn mer innhold om: