Gisele Bündchen fikk norsk stylinghjelp

DEN STØRSTE: Gisele Bündchen var i en årrekke en av de mest profilerte modellene på catwalken til undertøysmerket Victoria's Secret. Her er hun på en magasintilstelning i New York i november i fjor. Foto: Getty Images

Flere supermodeller gikk på catwalken i Paris, men norske Alexander Harlem (26) jobbet med den største av dem alle.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Frisør og hårstylist Alexander Harlem har nylig kommet tilbake fra moteuken i Paris hvor han har jobbet som hårstylist for flere store motehus. En av jobbene han gjorde var for motehuset Balenciaga, hvor supermodell Gisele Bündchen (33) var det aller største navnet på catwalken.

- Hun var fantastisk

– Modellene kommer inn én etter én, så det var helt tilfeldig at jeg fikk style håret til Gisele, sier Harlem til minMote.

26-åringen fikk et realt sjokk da det viste seg at han fikk ansvaret for modellens hår, og ble både nervøs og stresset.

– Hun var fantastisk og utrolig søt. Jeg var veldig nervøs, men det var veldig gøy. Hun var både interessert i hvem jeg var, og opplevdes som en helt vanlig dame, sier Harlem.

HJALP GISELE: Norske Alexander Harlem, her i lilla t-skjorte, fikk ansvaret for å fikse håret til supermodellen før Balenciaga-visningen under moteuken i Paris. Foto: Privat

Tjente over 250 millioner

Den brasilianske modellen har i en årrekke blitt kåret til verdens best betalte supermodell, og hadde en inntekt på 42 millioner dollar i 2013, ifølge Forbes. Det tilsvarer rundt 250 millioner norske kroner.

- Hadde hun divanykker?

- Hun er verdens best betalte modell, men har overhodet ingen divanykker what so ever! Hadde det vært Naomi Campbell hadde jeg nok trukket meg stille tilbake. Jeg ble overrasket over hvor hyggelig og interessert hun var, mens jeg var stiv som en stokk og visste ikke helt hva jeg skulle si! Men syns resultatet ble fint, sier han til minMote.

Harlem fikk en pangstart på sin internasjonale karriere i motebransjen da han ble oppdaget på Instagram av anerkjent hårstylist i fjor høst. Siden den gang har frisøren og hårstylisten som opprinnelig kommer fra Halden gjort store moteshow for blant annet Dior Homme, Kenzo og Valentino.

FØR VISNING: Det er trangt på backstage-rommet før Balenciaga-visningen, og Gisele Bündchen er omringet av både stylister, makeup-artister og andre. Foto: Privat

Snakket om barn

Til tross for den hektiske tilværelsen på backstage-rommet før motevisningen, fikk Harlem og Bündchen tid til å prate og bli kjent med hverandre.

– Vi snakket om hennes barn og jeg snakket mye om Norge, om hvor og hva jeg jobber med. Hun syntes det var veldig interessant. Jeg var veldig nervøs, så jeg kan ikke huske alt vi snakket om. Jeg følte det tok tre timer å fikse håret hennes, men det gjorde det ikke, sier han lattermildt.

– Hun var veldig glad, og man hørte henne hele tiden på backstage-rommet. Hun var sprudlende og full av energi, sier han videre.

FØR OG ETTER: Modellens antrekk var nøye planlagt i forkant. På catwalken hadde hun på seg et grått og sort antrekk med hvit utsmykning. Foto: Privat / Getty Images

Jobbet for de største

Gisele Bündchen var i mange år et av de største fjesene som frontet undertøyskjeden Victoria's Secret, men skilte imidlertid lag med den populære kjeden i 2007, ifølge People.com. Hun har både gjort kampanjer, forsider og visninger for verdens største designere og magasiner. I fjor høst prøvde hun seg som artist for H&M sin kleskampanje.

- Man kan få inntrykk av at Gisele er hyret av H&M mer på grunn av utseende enn på grunn av stemmen. Mer er det ikke å si om den saken, sa VGs musikkekspert Thomas Talseth til minMote den gang.

Bündchen ble et stort modellnavn på slutten av 90-tallet, og var blant de første brasilianske modellene som fikk internasjonal suksess. Vogue var blant de som mente at den brasilianske skjønnheten var med på å ende et tiår som var preget av modeller med «heroin chic»-uttrykket.

Publisert: