Bik Bok fikk verstingpris

Med 65 prosent av stemmene er kleskjeden kåret til aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Kleskjeden Bik Bok var i år igjen nominert til «Gullbarbien», og stakk igjen av med den lite gjeve prisen.
Prisen deles ut av Press, Redd Barnas ungdomsorganisasjon, og går til aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst.

– De har fått prisen fordi de har utmerket seg som en versting. Både nominasjonene og stemmene har vist at de får ungdom til å føle seg dårlige gjennom sin markedsføring og størrelsene de har, sier leder i Press, Øystein Kolstad Kvalø til MinMote.

NYHETER

GÅR HARDT UT MOT ELLES TRENINGSARTIKKEL

Renè Høgsted, kommersiell direktør i Bik Bok, svarer at de har stor respekt for arbeidet til Press, og at de selvfølgelig ikke er fornøyde med å «vinne» Gullbarbien.

– I en kultur der vi overøses av inntrykk og krav, er det viktig for Bik Bok å være en ekte støttespiller for unge jenter. Størrelsesproblematikken er en del av dette, og her har vi allerede tatt grep med utgangspunkt i ISOs reviderte størrelsesstandard, det vil man oppleve allerede til høsten, sier han.

NYHETER

ADVARER MOT Å STOLE PÅ HELSEARTIKKEL

VERSTINGPRIS: Gullbarbien fra Press. Foto: Press.

– Håper de lytter til kundene

I september publiserte MinMote første episode av «Elise Undersøker», hvor MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen undersøkte størrelsene hos noen av de største kleskjedene. Hun anser seg selv som en vanlig størrelse medium, men passet ikke inn i de største størrelsene i flere av butikkene, blant dem Bik Bok.

– Dette viser hva unge forbrukere mener, og det gleder meg at Bik Bok nå sier at de vil ta grep, selv om det er noe de kunne ha gjort for lenge siden, sier MinMote-lederen.

Se hele episoden øverst i denne saken.

Etter at størrelsesdebatten begynte å rulle satt Malin Nesvoll søkelys på saken med en egen YouTube-video, som er nominert i kategorien «Årets video» til Gullsnutten.

NYHETER

Krever svar fra annonsører etter blogg-gjennomgang

Emma Krohn-Dale (16) skrev leserinnlegget «Jeg satt og gråt i prøverommet på Bik Bok» i Sunnmørsposten like før nominasjonen ble kjent.

Bransjenettstedet Kampanje skriver at det i år kom inn 18.000 stemmer, og 65 prosent av dem gikk til Bik Bok. Kvalø håper at kleskjeden nå tar ansvar, og tar kritikken til seg.

– Nå har de fått en klar beskjed med over 12.000 stemmer. Jeg håper de lytter til kundene sine, og blir en av de beste og ikke en versting, sier han.

NYHETER

VIL OPERERES SOM SELFIE-FILTER

Høgsted svarer at de opplever at de har et stort ansvar for å bruke sin innflytelse riktig.

– Vi er til stede i mange kanaler hvor vi når unge jenter. Dette vil vi forvalte på en enda bedre måte fremover. Vi vil på ulike måter bidra til å bygge den gode selvfølelsen. Dette mener vi er en motvekt til de komplekse utfordringene knyttet til dagens utseendefokus, sier han, og legger til at de ønsker å bli mer nyansert i sin kommunikasjon.

Anniken Jørgensen fikk nok og sluttet med spraytan, vippe- og hår-extentions:

Publisert: