«FAMILIEGENSER»: Dorthe Skappel var på jobb i genser fra datteren og svigersønnens merke, Holzweiler. Det får presseekspert til å reagere. Foto: Skjermdump/TV 2.
Nyheter

Dorthe Skappel refses for genserbruk

Presseekspert reagerer på familiekoblinger i «God Kveld Norge».

  • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I lørdagens utgave av underholdningsprogrammet «God Kveld Norge» besøker programleder Dorthe Skappel komiker Henriette Steenstrup i hennes nye hjem.

I innslaget er Skappel kledd i en orange hettegenser med trykk av en liten kleshenger på brystet. Denne hettegenseren er ikke en hvilken som helst genser, den er nemlig blitt omtalt i internasjonal motepresse og er sett på kjendiser som Gigi Hadid. Den er også designet av Dorthe Skappels datter Maria og svigersønnen Andreas Holzweiler.

Presseekspert Gunnar Bodahl Johansen reagerer på genserbruken, og mener det i verste fall kan svekke TV2 og Dorthe Skappels troverdighet.

– Her må man rett og slett bruke hodet og tenke på hvordan det oppleves av seerne. Dette omhandler presseetiske prinsipper som er viktig å ivareta.

NORSK DESIGN: Gigi Hadid har blitt avbildet flere ganger med genser fra det norske merket Holzweiler, som blant andre Dorthe Skappels datter Maria og svigersønnen Andreas Holzweiler står bak. Foto: Getty Images

– Uakseptabelt

Bodahl Johansen mener at det noen ganger er umulig å unngå denne typen problemstillinger, men at det ikke er tilfelle i denne saken.

– Når man kjenner sammenhengen mener jeg dette er helt uakseptabelt, og jeg mener at det ikke er noen grunn til at man ikke skal kunne unngå problemet. Dette er forbindelser som er godt kjent. Det burde både TV2 og Dorthe Skappel skjønne, sier Bodahl Johansen.

Mediesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, forteller at dette er noe kanalen er bevisst på, og at tilfellet med Skappel er en glipp.
– At Dorthe hadde på seg dette antrekket ute på opptak var en glipp, og det kommer ikke til å skje igjen, sier Dahl som svarer på vegne av både TV 2 og Dorthe Skappel.

NYHETER

Den norske «Gigi-genseren» utsolgt

Populær genser

Genseren har blitt en suksess for det norske merket Holzweiler. I begynnelsen av juni ble genseren nærmest revet ut av hyllene hos den franske luksusbutikken Colette. Dette etter at en av verdens mest populære modeller, Gigi Hadid (22), HAR BLITT AVBILDET MED DE KARAKTERISTISKE HETTEGENSERE fra merket gjentatte ganger.

Får refs

Bodahl Johansen mener både TV 2 og programlederen burde ha en mer bevisst holdning til denne typen problemstillinger.

– Man kan ikke opptre som et ordinært menneske, man må opptre som en TV-personlighet som kommer hjem i stuen til folk. Resultatet her blir en kommersiell markedsføring i et redaksjonelt program, sier presseeksperten.

Presseekspert Gunnar Bodahl Johansen sier det nesten ikke er grenser for hvor forsiktig man bør være i denne typen saker, særlig da det gjelder markante programledere som Dorthe Skappel.

– Jeg er vant til at folk mener det får være grenser, men jeg mener dette har noe med troverdigheten til medieinstitusjonen å gjøre. Slipper man sånne ting løs er det ikke grenser for hva man kan oppleve, sier Bodahl Johansen.

Se MinMotes nye spalte, MinStil:

Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    Trendalarm: Denne høsten er det lakk som gjelder

  2. NYHETER

    Mor og datter stjal Emmy-løperen: Se stjernenes beste antrekk

  3. NYHETER

    Lea Meyer og Henrik Holm i britiske Vogue

Relaterte artikler

NYHETER

Maria Skappel Holzweiler og Andreas Holzweiler har fått en sønn

NYHETER

Krass kritikk mot Elle-redaktør etter feilsendt e-post

NYHETER

Motenettsted: Dette er mote-Norges mektigste

NYHETER

Gucci: Nå er det vintage-vesker som gjelder

NYHETER

Moods of Norway konkurs: Øyeblikkene vi aldri glemmer

NYHETER

Mor og datter stjal Emmy-løperen: Se stjernenes beste antrekk

NYHETER

Behati Prinsloo og Adam Levine venter sitt andre barn