Kvinner spiser over tre kilo leppestift

Kvinner spiser i gjennomsnitt over tre kilo leppestift hver i løpet av livet.

I dissse tider tenker de fleste av oss mest på julematen som skal inntas, men kosmetikkmerket RAW, som satser på kosmetikk med naturlige ingredienser, vil vil at vi heller skal tenke på hvor mye kunstige stoffer vi får i oss ved å bruke kosmetikkprodukter. Faktisk spiser den gjennomsnittlige kvinne 3,2 kilo leppestift i løpet av livet.

Det er den siste reklamekampanjen fra RAW som melder dette overraskende tallet, og fronter kampanjen med at man bør være like bevisst på hvilke ingredienser som er i kosmetikk som ingrediensene i maten man spiser. Begge deler havner faktisk på innsiden av kroppen.

Bekymret for kunstige produkter?Disse stoffene bør du være oppmerksom på

33 kjemikalier i leppestift

Tallet høres mye ut, men hvis man tenker på hvor fort leppestiften forsvinner fra leppene og hvor ofte man påfører ny, så er det kanskje ikke så mye likevel. Leppestiften forsvinner ikke av seg selv, hver gang man spiser, drikker eller slikker seg på leppene, tar man med seg litt av leppestiften inn i kroppen samtidig.

Mange er skeptiske til de kunstige ingredisensene som er i de fleste skjønnhetsprodukter på markedet. Den britiske avisen Daily Mail har listet opp de 515 forskjellige kjemikaliene kvinner putter på kroppen sin i løpet av en dag. Også her er leppestiften tatt med.

I følge avisen inneholder leppestifter i gjennomsnitt 33 forskjellige kjemikalier, hvor polymenthyl og methacrylate er de mest bekymringsfulle. Av mulige bibirkninger av disse kjemikaliene, nevner Daily Mail allergier og at stoffet BBP som finnes i leppestift, har vært linket til brystkreft.

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?