Stjerne­designer Virgil Abloh (41) er død

DØD: Stjernedesigner Virgil Abloh.

Nyheten ble annonsert på designerens egen Instagram-konto søndag.

Publisert:

Virgil Abloh, kjent som grunnlegger av merket Off-White og sjefdesigner for Louis Vuittons herreavdeling, er død.

Nyheten ble annonsert på stjernedesignerens Instagram-konto.

Ifølge Instagram-innlegget skal Abloh ha hatt en sjelden form for kreft. Stjernedesigneren skal ha fått diagnosen for to år siden, men valgte å holde den skjult for omverdenen. Abloh etterlater seg kone og to barn.

«Vi takker for kjærligheten og støtten, men ber om fred mens vi sørger og feirer hans liv», blir innlegget avsluttet med.

Abloh skal ha gått igjennom flere krevende behandlinger for en aggressiv form for kreft, ifølge Instagram-posten. Dette har skjedd mens han har beholdt jobben som sjefdesigner og bygget suksessen Off-White til å bli et av verdens mest ettertraktede merker.

Ifølge Instagram-posten var det kjærligheten til kunsten som drev Abloh, og han ville inspirere yngre generasjoner med sitt arbeid.

– Virgil ble drevet av sin dedikasjon til sitt håndverk og sitt oppdrag om å åpne dører for andre og skape veier for større likhet innen kunst og design. Han sa ofte: «Alt jeg gjør er for den 17 år gamle versjonen av meg selv», står det i posten.

I kommentarfeltet flommer det over av hjerter og beskjeder fra sjokkerte fans og venner. Flere takker også for jobben han har gjort for motebransjen.

STJERNEFAVORITT: Her er Virgil Abloh (t.h.) sammen med Kanye West og Kim Kardashian under en Louis Vuitton-visning i juni 2018.

Abloh lærte søm og design av moren sin, som var syerske. Han jobbet som lærling hos Fendi på tidlig 2000-tallet. Der ble han blant andre kjent med Kanye West, og fikk senere jobb som kreativ direktør i artistens selskap Donda.

I 2012 lanserte Abloh sitt første merke, Pyrex Vision. Bare ett år senere er det slutt for Pyrex Vision, men i stedet ser Off-White dagens lys. Det er nå karrieren til den talentfulle designeren virkelig begynner.

YNDLING: Abloh på Off White-catwalken i 2019 sammen med supermodell-søstrene Gigi og Bella Hadid og Karlie Kloss.

Plaggene hans ble brukt av stjerner som Beyoncé og Nicki Minaj. I 2016 åpnet han sin første butikk i Tokyo. Samme år slipper han også sin første interiørkolleksjon, Grey Area. Året etter blir det kjent at Abloh og Off-White skal lage interiør for selveste Ikea.

Abloh designet også brudekjolen til Hailey Bieber da hun giftet seg med Justin i 2019.

I 2018 ble Virgil Abloh Louis Vuittons herredesigner. Det franske motehuset skriver på Instagram at de nå er sønderknuste.

«Vi er alle i sjokk etter å ha hørt denne forferdelige nyheten. Virgil var ikke bare en genial designer og en visjonær, han var også en mann med en vakker sjel og mye visdom», står det blant annet i uttalelsen til LVMH-CEO Bernard Arnault.

HYLLES: Virgil Abloh var designer for Louis Vuitton. Det franske motehuset kaller ham en genial designer i deres Instagram-innlegg.
Publisert: