Modell sier skandale-reklame ødela karrieren hennes

FIKK KRITIKK: Stefano Gabbana og Domenico Dolce fikk mye kritikk etter en reklamevideo som flere mente at var rasistisk. Foto: Getty Images

Modellen Zuo Ye forteller at hun føler seg «skyldig og skamfull».

Ingeborg Aspeli
Publisert:

I november i fjor skapte en reklamevideo fra det italienske motehuset Dolce & Gabbana overskrifter. Videoen fikk raskt stempel som rasistisk etter at den ble publisert på sosiale medier, inkludert kinesiske Weibo. I kampanjevideoen prøver en asiatisk modell å spise pizza, spaghetti og cannoli med spisepinner.

Skandale-reklamen førte til at Dolce & Gabbana måtte avlyse det som skulle være det største moteshowet i merkets 33 år lange historie. Flere kinesiske forhandlere valgte også å trekke merket fra sortimentet.

NYHETER

Snapchat nominert til «verstingpris»

Nå forteller den kinesiske modellen Zuo Ye at reklamen nesten ødela karrieren hennes, skriver BBC.

Hun skriver at hun forstår at det handler om å representere Kina og den kinesiske kulturen, og derfor føler seg «skyldig og skamfull».

I HARDT VÆR: Modellen Zuo Ye fikk mye kritikk etter at hun var med i reklamevideoen til Dolce & Gabbana. Foto: Skjermdump

Ifølge uttalelsen hennes visste hun at hun skulle spise italienske retter på opptaket, men at hun følte seg veldig utilpass da hun ble spurt om hun kunne gjøre det med spisepinner.

Zuo Ye forteller at hun ikke så klippene før det bli publisert.

NYHETER

Prada får heftig rasisme-kritikk

Hun skriver også at hun ikke fikk noe støtte fra Dolce & Gabbana i etterkant, da hun og familien hennes fikk en klagestorm på sosiale medier i etterkant.

Mens noen mener hun bare hadde seg selv å skylde, får hun også sympati fra folk som mener at hun ikke hadde så mye valg når hun ble ansatt av det mektige motehuset.

Publisert: