Slik pleier du huden i vinter

Det er ikke bare kroppen som må pakkes inn i kulden, også huden trenger riktig pleie og beskyttelse. Her er ekspertenes råd til hvordan du pleier huden din i vinter.

Mari Glans
Publisert:

Hudlege Bjørn Bondevik mener at den beste pleien for huden om vinteren er gode fuktighetskremer i kombinasjon med riktig type kosttilskudd.

- Kosttilskudd er veldig viktig når det gjelder hudpleie. Omega-fettsyrer gjør huden mer motstandsdyktig mot sprekkdannelse, sårhet og infeksjoner. Jeg har opp gjennom årene behandlet mange pasienter med tørr hud eller eksem med kosttilskudd, og har oppnådd fantastiske resultater, sier Bondevik til minMote.

Han legger til at inntaket bør være høyt nok dosert sammen med riktig type antioksidanter for å ha en effekt. Dette bør man gjøre i minst én måned for å se en effekt. Det er Omega 3, - 6 og - 9 som er de viktigste tilskuddene for huden, i tillegg er det viktig å ta antioksidanter slik at fettsyrene ikke harskner når de fordøyes og skal være virksomme.

Flere hudpleietips!Slik forebygger du tørr hud i vintermånedene

Unngå sukker

Det er også enkelte matvarer man kan spise om man er plaget av tørr hud i vintersesongen.

- Tomater inneholder gode flavonoider som styrker bindevevet i huden. Flavonoidene er faktisk en av de viktigste næringsstoffene i forhold til å utsette hudens aldring. Sammen med mat som inneholder mye C-vitaminer, som økologisk dyrkede epler eller appelsiner, har man en riktig kraftpakke som styrker huden, sier hudlege Bjørn Bondevik.

Enkelte matvarer kan også gjøre situasjonen verre om man er plaget av tørr hud.

- Sukker kan irritere tørr hud. Karbohydrater øker produksjonen av betennelsesfremmende hormoner og kan dermed irritere huden og forverre en tørr og atopisk hud. Det er en sterk overdrivelse at melk og mettet fett er så skadelig for huden. Faktisk er lettprodukter verre, da disse inneholder mer sukker.

Like viktig som å pleie tørr hud, er beskyttelse av huden når det er ekstra kaldt ute. Det beste man kan gjøre er å dekke til synlige hudområder så godt man kan.

- For å beskytte huden er det best å bruke beskyttende klesplagg som dekker for det meste av ansiktet. På skitur bør man bruke en maske som man får kjøpt i sportsbutikker, sier Bondevik.

Menn må også ta vare på huden!Les vår hudpleieguide for menn her!

Ikke alle trenger kuldekrem

Når du kjøper hudkremer til vinterbruk, bør du kjøpe en krem som har lite innhold av vann, såkalte «tørre» kremer. Det strides om det er nødvendig å bruke kuldekrem når det er mange minusgrader ute. Hudlege Bondevik sier at nødvendigheten av kuldekrem varierer fra person til person.

- Vitenskapelige studier viser ikke overbevisende resultater når det gjelder effekten av kuldekrem. Her må man skille mellom de som tåler kulde og de som ikke tåler det. For de som i utgangspunktet har en sensibel hud og som samtidig oppholder seg lenge ute i lav temperatur, de bør bruke kuldekrem, avslutter Bondevik.

Velg riktige produkter for din hudtype. Les mer i vår hudpleie-guide

Relevante artikler videre:

Er du i 40-årene?Her er hudpleietips for deg

Forsvinner sminken etter noen timer?Slik frisker du den opp!

Makeup-trender i høst!Fem trendy høstprodukter

Hun er verdens vakreste!Her er hennes skjønnhetstips

Publisert: