Jan Thomas' beste skjønnhetstips for sommeren

I sommer skal du ta sjanser med farger på makeupen. Rosa og lilla er blant de spennende fargene i sommerpaletten. En av Norges mest kjente make-up artister, Jan Thomas, gir minMote gode råd for en frisk sommerlook.

silje
Publisert:

- For Max Factors sommerkampanje «Summer Temptation» ble jeg inspirert av forskjellige blomsterfarger. Rosa og lilla var utgangspunktet for denne flotte sommerlooken, sier Max Factors make-up artist Jan Thomas til minMote.

MinMote.no - Norges største moteside

-Sterke farger er i trendbildet for både sommer og høst. Men vær forsiktig med bruken av farger og hold fargene kun på øyelokket. Ikke fall for fristelsen til å dra det oppover, sier Jan Thomas. Da kan det lett bli mye, advarer han.

MinMote.no - Norges største moteside

Vis varsomhet i solen

Jan Thomas er opptatt av at vi ikke skal tilbringe for mye tid i solen. For mye sol fører nemlig til rynker og ødelagt hud. Ifølge makeup-artisten kan vi fint få den flotte gløden, helt uten hjelp fra solen.

- Jeg er ikke så glad i solen selv, og vil gjerne at folk skal skjønne at brun hud ikke nødvendigvis er noe vi skal forbinde med å være eksklusivt. Solen er skadelig og gjør at huden eldres tidligere. Og det vil vi jo ikke, sier Jan Thomas.

MinMote.no - Norges største moteside

- Det folk ofte ikke vet, er at du kan oppnå den samme effekten med sminke. En bronzer gir naturlig glød til huden, uten at den er skadelig for deg. Må du absolutt ha farge, anbefaler jeg deg å bruke en selvbruner, sier skjønnhetseksperten.

MinMote.no - Norges største moteside

Vannfaste produkter

Sommerens palett går i sterke farger og gjør seg fint både til hverdags og fest. Skal du på stranden, men har fortsatt lyst til å bruke litt sminke, sverger Jan Thomas til vannfaste produkter.

-Ikke alle kvinner trives uten makeup, derfor er det fint med vannfaste produkter som du kan bruke på stranden. Kremøyenskygger, bronzer og maskara er sikre vinnere, sier Jan Thomas.

MinMote.no - Norges største moteside

Jan Thomas anbefaler blant annet False Lash Effect Mascara. Den gir en ramme rundt øynene og skaper et intenst blikk. Den finnes i vannfast og holder seg godt på stranden, sier make-up artisten.

Skjønnhetsansvarlig i minMote, Mari Ruus, kan anbefale flere produkter for dem som vil prøve seg på tipsene fra Jan Thomas.

- Sats på et solpudder med litt skimmer i sommer. Det gir ekstra glød til huden og er ekstra fint hvis leppene er matte. Clinique Shimmering Stripes Powder har flere nyanser som gir et mer naturlig resultat. De lyseste fargene kan også brukes som highlighter, sier Mari Ruus.

Makeup-artisten anbefaler også å kjøpe en leppestift som gir fukt i sommer, slik at leppene ikke tørkes ut.

- Leppestift fra Chanel Hydrabase har en matt finish på leppene, men gir samtidig nok fuktighet til at leppene ikke føles tørre. Fargen English Rose er en perfekt tyggegummi-rosa farge som er veldig riktig i sommer, tipser Mari Ruus.

Gloss er ut

Stylisten Jan Thomas håper flere vil legge bort lipglossen i sommer.

- Jeg elsker jo å eksperimentere med farger og looks, og leppestift er den perfekte måten å gjøre dette på. Jeg blander gjerne tre farger for å få den perfekte looken. I sommer skal det ikke være gloss, nå er det matte lepper som gjelder, sier Jan Thomas.

Han understreker at den friske looken vil være veldig hot i månedene fremover .

- Husk at det handler om å få en naturlig glød i sommer ved hjelp av de riktige produktene og ikke minst fremheve det du har, påpeker skjønnhetsguruen til minMote.

Følg minMote på Twitter.
Publisert:

Finn mer innhold om: