Trendy med geometriske mønstre

Mønstre er i vinden som aldri før, og en av sommerens og høstens sterkeste mønstertrend er den geometriske.

Cathrine Elnan
Publisert:

Du trenger ikke være et mattegeni for å skjønne hvor flatterende grafiske mønstre kan være – hvis de brukes rett, vel og merke. Bli inspirert av de aztekiske mønstrene, og kle deg i den lekne og grafiske mønstertrenden.

Hot på catwalken

Da motevisningene for årets vår- og sommerkolleksjoner gikk sin gang, var det mange store motehus som boltret seg i den grafiske trenden. Fargerike og etniskinspirerte geometriske mønsterplagg var blant annet å se hos Givenchy, Bottega Veneta og Versace. Enten i form av små, enkle kjoler eller i mer vågale kombinasjoner som hos Givenchy, hvor modellene hadde sko og bukser med det samme matchende mønsteret.

Liker du sommerens mønstertrender?Gå for surfestilen!

Miks og match

Det har ikke manglet på forskjellige mønstertrender i sommer, leopard- og batikkmønsteret har også vært en viktig del av motebildet. Det geometriske mønsteret er kanskje hakket mer oppmerksomhetskrevende enn både dyreprint og batikk, så hvis du ikke er helt komfortabel med å mikse mønstre, er det viktig å ikke overdrive.

Nøkkelordet er moderasjon. Velg for eksempel et grafisk plagg eller tilbehør til et ellers nøytralt antrekk. En geometriskmønstret jakke til en hvit t-skjorte, et par slitte jeans og et par enkle kilehæler er en god kombinasjon. Eller en kjole i grafisk print, med sølv- eller gullarmbånd og en enkel skinnveske eller clutch. Denne stilen er ypperlig enten du skal sommerfest eller på festival.

Grafiske mønstre blir hot til neste års bademote!Se bildene fra Miami her!

For de mer vågale

Om du derimot føler for å blande geometriske mønstre, så er det lettere å komme fullendt gjennom det med et slags pusterom mellom plaggene. Gå for en grafisk haremsbukse og jakke, men ha en hvit eller svart topp under for å bryte opp de grafiske elementene. Hvis du vil mikse forskjellige mønstre er det også lurt å holde seg innenfor plaggene innenfor den samme fargeskalaen.

Sommerhåret skal være sexy og mykt!Slik lager du looken selv!

Kommer sterkere til høsten

Denne trenden har også blitt observert blant høstmoten, så hvis du finner et fint plagg nå kan du fortsette å bruke det utover høsten. Om du ikke er fornøyd med utvalget i butikkene, er det et godt tips å sjekke ut vintagebutikkene. Her kan du finne billige, grafiskmønstrede kupp fra åttitallet.

Relevante artikler videre:

Solpudder er en must i sommersminken.Slik velger du riktig solpudder!

Bruke sminke på stranden?Dette fungerer best

Rett fra jobb til fest?Gjør dagantrekket festklart på 1-2-3

Denne fargen gjør deg eldre!Finn ut hvilken farge det er

Publisert: