Slik får du drømmevippene

Øyenvippene du alltid har drømt om er ikke uoppnåelige. Her er fem steg som som garanterer lange og tykke filmstjernevipper.

Mari Glans
Publisert:

Selv om man ikke er velsignet med lange dådyrvipper fra naturens side, er det mange triks og hjelpemidler man kan bruke for å få de lange og blafrende vippene man ser på den røde løperen og i magasiner.

Velg riktig mascara

Det første du må gjøre er å velge riktig mascara. Det er en jungel å velge mellom, men det gjelder å finne en mascara som fokuserer på volum og lengde for å få maksimalt ut av vippene.

Volum-mascaraer inneholder som regel volumbyggende fibre som bygger opp vippene og gjør dem mer større, tettere og tykkere. Kosten spiller også en stor rolle for resultatet. De tette, tykke vippene får best med store koster med tett bust. Disse mascarakostene gir ekstra mye mascara til vippene under påføring og dekker hver eneste øyenvipp. Jo tykkere kosten er, jo tykkere vipper får du.

Om du synes de store kostene er vanskelige å håndtere, kan du først bruke den store kosten for å få volumet du vil ha på vippene, og så kan du bruke en mindre kost i samme mascarabeholder for å dekke de minste vippene og vippene ved den ytre og indre øyekroken.

Finn din favorittmascara!Les vår mascaraguide!

Bruk en mascarabase

Et produkt man kan bruke for å få ekstra lengde og tykkelse på vippene, er en mascarabase, også kalt primer. Den ser ut som en hvit mascara og påføres på vippene før du legger selve mascaraen. Det finnes flere typer mascarabaser, men for å få maksimalt utbytte av basen skal du velge en som skal gi ekstra volum. Primeren vil legge et fiberlag på vippene som gjør dem både tykkere og lengre når du legger vanlig mascara over. Det finnes også todelte mascaraer, hvor det er mascarabase i den ene enden og mascara i den andre.

Primere kan redde sminken din!Les mer om baseprodukter her!

Bøy vippene

Et veldig viktig hjelpemiddel for å få fantastiske øyenvipper er vippetangen. Den vil bue vippene dine oppover og gi et åpnere og større blikk. Det nytter ikke med lange, tykke vipper om de peker rett fram.

Bruk vippetangen før du påfører mascara om du bruker den klassiske varianten. Begynn innerst ved vipperoten, så nære røttene du kommer. Klem sammen og hold i noen sekunder. Det er viktig å ikke klemme for hardt, vippene skal se naturlig buet ut, og ikke kantete. Flytt vippetangen litt lenger ut på vippene, og klem sammen igjen. Slik fortsetter du utover til vippene har fått en naturlig bøy.

Det finnes også elektriske vippetenger som fungerer nærmest som en krøllbørste. Denne fungerer best etter du har påført mascara, og skal bare presses lett mot vippene og dras sakte opp i en bue.

Bruk riktig teknikk

Når du har funnet de rette produktene, gjelder det bare å bruke dem riktig. En vanlig feil er å bare påføre mascara på den ytterste delen av vippene. Mascara skal alltid påføres helt innerst ved roten på vippene, hele øyenvippen skal være dekket. Dette gjør at vippene ser lengre ut og at blikket blir mer intenst. Legg mascara på vippene under øyet først, om du gjør det omvendt kan mascaraen smitte over på øyelokket når du ser opp.

Begynn alltid innerst ved vipperoten, og påfør kosten i sikksakkbevegelser mens du jobber kosten oppover langs vippene. På den måten får du dekket vippene optimalt med mascara, både langs sidene og fra roten til tuppene. Det er viktig å jobbe godt med mascaraen når du påfører, gjør sikksakkbevegelsene i flere omganger, og bruk kosten til å separere vippene. Tuppen av øyenvippene kan gres litt ekstra med kosten for å få mest mulig lengde på vippene. Husk også å legge esktra godt på vippene som ligger helt ytterst ved øyekroken. De gir et løft til øynene og gir inntrykk av ekstra lange vipper.

Ikke vær redd for å bruke mye mascara når du legger den. En mascara har bare holdbarhet i to-tre måneder, så poenget er å bruke den opp før den tid. Tørk også alltid av overflødig mascara av kosten før du påfører den på vippene. På den måten unngår du klumper og du slipper å jobbe vekk overdoser med mascara på vippene. Om du får klumper eller om vippene samler seg, kan du bruke en øyenvippekam og gre lett gjennom vippene. Legg gjerne to lag mascara for maksimal effekt, men husk å legge det andre laget før det første laget tørker, hvis ikke vil du få et klumpete resultat.

Rydd i sminkepungen!Denne sminken bør du kaste

Juks med løsvipper

Selv om man bruker alle teknikkene, er det ikke alle som kan få superlange vipper uten å jukse litt ekstra. Løsvipper er perfekt om man vil ha ekstra glamorøse vipper til fest. Det mest naturlige er å bruke puntvipper, som du limer på én og én. Ikke fall for fristelsen å velge de tykkeste og lengste vippene du finner. Det mest naturlige resultatet får du med tynne vipper som du klipper til i en lengde som passer. Flere av makeupartistene til stjernene bruker punktvipper laget av ekste pels for å få flortynne vipper som ser naturlige ut.

Les mer om stjerneproduktene her!Slik blir stjernene Oscar-klare

Et mer holdbart alternativ er vippeextensions, som er single løsvipper som limes på dine naturlige øyenvipper og gjør dem både tykkere og lengre. Disse vippene ser helt naturlige ut på og sitter i opptil to måneder. Man bør helst etterfylle vippene hver tredje uke for best resultat, så dette er et kostbart alternativ, men det fungerer veldig godt for dem som har dette behovet.

Les mer om hvordan du fester løsvipper her!Juks deg til lange vipper

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Kjøp produktene på nett!De beste nettbutikkene for sminke

Den vanligste sminkefeilen vi gjør! Finn ut hva det er her!

Vil du ha drømmehåret?Slik får du superhot hår!

Publisert:

Finn mer innhold om: