Sminkepungen din er en bakteriebombe

Du vet det sikkert allerede, men sminken din er full av skadelige bakterier. minMote gir deg tipsene som kan hjelpe deg å få en renere sminkehverdag.

Kvinner er tre ganger mer utsatt for bakterier enn menn. Mange av disse kommer fra sminkepungen og gammel sminke, som kan inneholde alt fra mugg og sopp til e- coli.

Maskara, lipgloss og pudder kan alle inneholde skadelige bakterier som kan forårsake uren hud, eksem og øyekatarr. I de verste tilfellene kan urene produkter og koster føre til varig allergi og sykdom.

Derfor er det lurt å ha i bakhodet at de antibakterielle tilsetningsstoffene begynner å brytes ned med en gang du åpner produktet og det kommer i kontakt med luft og hud.

Mange kvinner er rett og slett ikke klar over dette og utsetter dermed seg selv for unødvendig fare.

Her er tipsene som kan gi deg en renere sminkepung:

Oppbevar produktene riktig

Mange setter kremer og sminke på badet, men baderom er som regel fuktige og varme - noe som ikke er bra for produktene. Et tørt og kaldt rom er å anbefale.

Kast gammel sminke

Ikke ta vare på gammel sminke. For å unngå plager som øyekatarr og kviser er det lurt å følge holdbarheten som står på pakningen.

Maskara har som regel en holdbarhet på tre måneder. Har du hatt en øyesykdom eller lånt den bort, bør du kaste den med en gang.

Kast også produkter som lukter rart, eller som har endret farge og konsistens.

Vask sminkepungen og separer produkter

Selve sminkepungen er ofte en kilde til bakterierveskt. Vi glemmer å kaste sminke uten lokk, og lar det ligge i månedsvis sammen med resten. Da hjelper det lite å gå til innkjøp av ny sminke.

Vask toalettmappen og sminkepungen jevnlig med en antibakteriell serviett.

Personlig hygiene

Får unngå at sminken blir full av bakterier, må også ansiktet være rent. Rens og skyll alltid huden før du tar på sminke.

Bruk rene koster nedi produktene i stedet for fingre. Hvis du må bruke fingrenen, må du sørg for at de er helt rene.

Bytt ut pudderputer og koster

Kast små koster og pudderputer som følger med sminkeproduktene. Pudderputer absorberer nemlig skitt fra huden og forringer dermed sminken.

Bruk heller koster som kan rensen jevnlig, men ikke oppbevar disse i sminkepungen. La dem ligge i en egen beholder.

Det kan også være lurt å spisse sminkeblyantene dine før hver gang du bruker dem.

Rens kostene ofte

Skal du ha en ren sminkepung, er det viktig at verktøyene dine ikke er bakteriebomber. Kostene skal renses minst en gang i uken, uavhengig om du har koster med syntetiske eller ekte hår. En grundig rens med antibakterielle produkter som penselrens eller heptan, tar knekken på bakterier. Sjampo og balsam kan også brukes.

Ikke bruk sminken din når…

Vil du unngå uønskede bakterier i sminkepungen din, er det lurt å holde seg helt unna sminken når du har øyeinfeksjon eller munnsår. Og la aldri venninner med noen form for infeksjon låne sminken din.

LES OGSÅ:I sminkepungen til Mona Grudt

LES OGSÅ:Slik bruker du neonfarger

Hvordan var din opplevelse i dag?