Her er hertuginnens OL-antrekk: - Tilstedeværelsen hennes gjør at stemningen stiger

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Av NINA-BEATHE TØRUM og MARTINE LUNDER

Vinnerne i London-OL kommer i skyggen av hertuginnen på bortre langside.

Hun hopper verken lengst eller svømmer raskest, men ingen av idrettsstjernene stråler sterkere enn hertuginne Kate i London akkurat nå.

– Kate har en viktig rolle under OL. Alle ser at hun er tilstede, og alle vil se hva hun har på seg. Bare hennes tilstedeværelse gjør at stemningen stiger!

LES OGSÅ: New York-tipsene du ikke må gå glipp av – den norske modellen deler sine favoritter

IOC-medlem og tidligere OL-president, Gerhard Heiberg, er ikke i tvil om at hertuginnen av Cambridge har en sterk effekt på stemningen under OL i England.

– Folk blir entusiastiske allerede fra starten av ved at hun og de andre i kongefamilien viser seg. Dette virker veldig, veldig sterkt.

– Har andre kongefamilier liknende effekt?

– Vi så noe av det samme med den norske kongefamilien under OL i Lillehammer. Men kongefamilien betyr mer i England enn i noen annen nasjon, så dette tror jeg er enda sterkere. Deres tilstedeværelse samler Storbritannia, sier Heiberg til VG.

Tynn, pen og folkelig

Kate, som er blitt fotografert nervøs, neglebitende og med hodet gjemt i hendene på tribunen, er åpenbart personlig engasjert i det som skjer under sommer-OL, og Storbritannia-ekspert Jan Erik Mustad finner det ikke unaturlig at hertuginnen vekker enorm interesse med sin tilstedeværelse.

– Det som gjør Kate ekstra spesiell, er at hun fyller tomrommet etter Diana. Men til tross for at Diana fikk tittelen «People’s Princess», var hun aldri en representant fra folket; hun tilhørte overklassen. Kate derimot, er i likhet med Mette-Marit, en helt vanlig jente, noe som er nytt for den engelske kongefamilien. Derfor fungerer hun også som et allment bindeledd mellom kongefamilien og folket, sier han.

Nylig ble Kate kåret til årets best kledde kvinne av magasinet Vanity Fair.

– Kropp, tøy og image er blitt en viktig del av det å være ung og kongelig, og det hjelper nok på oppmerksomheten at Kate er tynn og pen. Få prinser ender opp med ikke-vakre prinsesser.

– Tar oppmerksomheten hun får som tilskuer fokuset vekk fra sporten?

– Jeg synes ikke det. Sport er en av de viktigste identitetsskapende begivenhetene en nasjon har, og kongefamilien har alltid spilt en viktig rolle under store sportsarrangementer. Ved å være tilstede, bidrar Kate til image-skaping for monarkiet, og det er positivt. Sporten blir dekket i aller høyeste grad likevel.

LES OGSÅ: Jessica Biel får kjolekritikk: - Hun burde ikke være opptatt av å følge trender

LES OGSÅ: Dita Von Teese: - Jeg har aldri blitt sett i undertøy som ikke matcher

Publisert:

Finn mer innhold om: