Sjekk verdens første platina-stilett til 670.000 kroner

STOR FORSKJELL: Det er stilettene nederst i venstre hjørne som er fra House of Borgezie og koster 670.000 kroner. Resten av skoene koster langt mindre. Øverst til venstre: Steve Madden hos Piperlime.Gap.com, 512 kr. Øverst I midten: RiverIsland.com, 595 kr. Øverst til høyre: Heels.com, 295 kr. Nederst i midten: River Island hos Asos.com, 460 kr. Nederst til høyre: JCrew.com, 1836 kr. Foto: Produsentene

Glem Jimmy Choo og Christian Loboutin! Verdens mest luksuriøse sandaler tok fire år å lage og koster nesten 700.000 kroner.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er designeren Christopher Shellis og hans juveler House of Borgezie som har laget de skinnende skoene, som får «vanlige» designersko til å blekne i forhold.

«Fordi det krever ekstremt høy temperatur for å jobbe med platina, ble dette en av mine største utfordringer. Derfor tok det fire år å utvikle denne stiletten», skriver Shellis på merkets nettsider.

Shellis ble et hett navn for tre år siden, da han laget et par sandaler av gull og diamanter til svimlende 960.000 kroner. Fortsatt spesialiserer han seg på å lage ultraluksuriøse smykker og annet tilbehør, som alltid koster flere titalls tusen kroner.

METALLISK TREND: Skinnende sandaler kommer for fullt til våren - her hos Just Cavalli, på Jessica Alba og hos Fendi. Selv om alle disse skoene er rådyre, kan de ikke sammenligne seg med House og Borgezie-stilettene. Foto: Getty Images/All Over Press

Dermed er det selvsagt ikke hvem som helst som går med House of Borgezie-smykker, men en av de heldige er hertuginne Kate, som ifølge Daily Mail har fått et spesiallaget smykke fra designeren.

Denne gangen har han altså tatt for seg platina – et stoff som ofte blir brukt i smykker som et enda mer eksklusivt og dyrt alternativ til hvitt gull. «Borgezie Platinum Cleopatra Stiletto» er navnet skoen har fått – og den finnes også i hvitt og gult gull. Med en slik prislapp kommer selvsagt også en garanti på 1000 år, for de som har planer om å bruke skoene også i 3013.

Metalliske sandaler er imidlertid ikke noe nytt i moteverdenen. Sandaler i gull og sølv dukker stadig opp på den røde løperen, og er dessuten en viktig del av trendbildet til våren. Blant annet viste både Just Cavalli og Fendi lekre stroppesandaler i metalliske toner.

Publisert: